Antena 3 CNN Politică Portretele principalilor candidaţi la preşedinţie: Antonescu, Băsescu, Geoană, Oprescu

Portretele principalilor candidaţi la preşedinţie: Antonescu, Băsescu, Geoană, Oprescu

Portretele principalilor candidaţi la preşedinţie: Antonescu, Băsescu, Geoană, Oprescu
23 Oct 2009   •   15:48

România a intrat oficial în perioada de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Zece candidaţi au intrat în această cursă şi au la dispoziţie o lună pentru a-i convinge pe români să le acorde votul de încredere.

Primul tur de scrutin este programat pentru 22 noiembrie, iar dintre cei zece candidaţi, doar patru prezintă, conform celor mai recente sondaje, şanse de a accede în turul doi al alegerilor, programat pentru 6 decembrie 2009.

Aceştia sunt, în ordinea alfabetică, preşedintele PNL, Crin Antonescu; preşedintele în funcţie al României, Traian Băsescu; preşedintele PSD, Mircea Geoană; şi candidatul independent Sorin Oprescu.


Crin Antonescu
În vârstă de 50 de ani, împliniţi pe 21 septembrie, Crin Antonescu este membru al Partidului Naţional Liberal din 1990, iar din luna martie a acestui an se află la conducerea PNL. Pentru cariera politică, Antonescu a renunţat la cariera profesională de profesor de istorie. Crin Antonescu a fost desconsiderat în cursa pentru prezidenţiale din cauza lipsei de activitate şi iniţiativă parlamentară. S-a "revanşat" însă în utlima perioadă, fiind iniţiatorul moţiunii de cenzură care a provocat căderea guvernului Boc II şi principalul susţinător al unui guvern de tehnocraţi, cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis în funcţia de premier.

Partidul Noua Generaţie ? Creştin Democrat (PNG-CD)

- KELEMEN HUNOR - Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)

- IANE OVIDIU-CRISTIAN - Partidul Ecologist Român (PER)

- CERNEA REMUS-FLORINEL - Partidul Verde (PV)

- ROTARU CONSTANTIN - Partidul Alianţa Socialistă (PAS)

- POTÎRCĂ CONSTANTIN NINEL - Candidat independent

- MANOLE GHEORGHE-EDUARD - Candidat independent


Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close