Antena 3 CNN Politică Posibila desfiinţare DNA: Controverse între Băsescu şi Guvern

Posibila desfiinţare DNA: Controverse între Băsescu şi Guvern

Posibila desfiinţare DNA: Controverse între Băsescu şi Guvern
11 Oct 2007   •   19:17

Preşedintele Traian Băsescu a lansat astăzi un avertisment public Guvernului legat de iniţiativa acestuia de a desfiinţa Direcţia Naţională Anticorupţie. ?Cu siguranţă actualul guvern face eforturi să-şi protejeze miniştrii acuzaţi de corupţie prin astfel de măsuri?, a acuzat şeful statului. Măsura de desfiinţare a DNA ar putea duce la aplicarea clauzei de salvgardare pentru România şi în ceea ce priveşte justiţia, a precizat Băsescu, adăugând că are informaţii potrivit cărora se pregăteşte o ordonanţă privind desfiinţarea DNA. ?Acesta este motivul pentru care fac acest apel public către Tăriceanu să se oprească?.

Reacţia Executivului:
?Guvernul nu intenţionează să desfiinţeze Departamentul Naţional Anticorupţie, aşa cum a susţinut în declaraţia sa din această seară preşedintele Traian Băsescu. (...) În acest sens, primul-ministru acceptă scuzele oferite de preşedintele Traian Băsescu, pentru lansarea unor informaţii neadevărate?, a declarat Camelia Spătaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Firul informaţiilor
Informaţia potrivit căreia Guvernul pregăteşte o ordonanţă prin care să desfiinţeze Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), prin unificarea acesteia cu Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a apărut în cursul zilei de astăzi, în Hotnews.ro, care citează surse guvernamentale. Potrivit sursei citate, ordonanţa de urgenţă urma să fie adoptată cel mai târziu până la sfârşitul lunii octombrie.

În tot acest timp, Guvernul a negat orice implicare în desfiinţarea DNA. ?Nu am primit niciun proiect de lege pe această temă şi astăzi nu este programată o şedinţă de guvern extraordinară?, a declarat pentru Hotnews.ro purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

După discursul preşedintelui Traian Băsescu, Camelia Spătaru a reiterat că Guvernul nu intenţionează să desfiinţeze DNA. Aceeaşi poziţie a fost adoptată şi de ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, care a afirmat că nu există niciun plan de desfiinţare a DNA. ?Totul a fost o intoxicare?, a acuzat ministrul, susţinând că, ?dimpotrivă, DNA trebuie întărit şi eficientizat?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close