Antena 3 CNN Politică Premierul Ciucă bate la uşa OECD, după eşecul din Shengen. România ar putea primi de 10 ori mai mulţi bani

Premierul Ciucă bate la uşa OECD, după eşecul din Shengen. România ar putea primi de 10 ori mai mulţi bani

După ce a ratat aderarea la spaţiul Schengen, România face demersuri pentru a fi primită în OECD. Premierul Nicolae Ciucă se află în Franța, unde negociază aderarea țării noastre la aceasta organizație.

de Ioana Mircea    |    15 Dec 2022   •   14:50

Premierul Nicolae Ciucă negociază, în Franța, aderarea țării la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. România trebuie să demonstreze că și-a îndeplinit sarcinile din foaia de parcurs.

OECD ar putea aduce în economia românească de 10 ori mai mulți bani decât ne-ar fi adus aderarea la Schengen. Intrarea în spațiul de libera circulație a UE ar fi adus României 0,5% din PIB, în decurs de 10 ani. În timp ce statul de membru al OECD ar aduce o creștere economica de 5% din PIB, pentru aceeași perioadă. E nevoie tot de ani de zile ca să fim primiți în OECD.

De asemenea, Nicolae Ciucă a participat astăzi şi la inaugurarea Pieței George Enescu din Paris.

„Sunt convins că românii care lucrează, care trăiesc, care învață astăzi în Paris se vor bucura și vor fi mândri să treacă prin Piața George Enescu. Este un gest de recunoaștere a creației ilustrului nostru compozitor George Enescu, care a trăit și a creat aici Rapsodiile Române, aici, în Arodismentul 9.

Este, de asemenea, un gest de recunoaștere a relațiilor culturale dintre România și Franța și este, de asemenea, un moment în care trebuie să subliniem că prietenia româno-franceză nu se manifestă și nu reprezintă un model pentru tot ceea ce reprezintă astăzi țările noastre în Uniunea Europeană, ci are rădăcini istorice", a declarat premierul României.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close