Antena 3 Politică Premierul Mihai Tudose: În mod cert modificăm redevenţele de la 1 ianuarie 2018

Premierul Mihai Tudose: În mod cert modificăm redevenţele de la 1 ianuarie 2018

20 Aug 2017   •   21:21
Premierul Mihai Tudose: În mod cert modificăm redevenţele de la 1 ianuarie 2018 Foto: gov.ro

Guvernul lucrează la Legea redevenţelor, a afirmat, duminică, premierul Mihai Tudose, într-un interviu acordat în exclusivitate la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3, precizând că redevenţele vor fi modificate "în mod cert" de la 1 ianuarie 2018. 

"Noi încă lucrăm la Legea redevenţelor (...) În mod cert va trebui să modificăm redevenţele, (...) cu 1 ianuarie 2018", a declarat Tudose, la Antena 3. El a dat asigurări că majorarea accizelor nu va genera creşterea preţului la carburanţi. 

Totodată, întrebat dacă vor fi creşteri substanţiale de redevenţe, şeful Executivului a răspuns: "Să vedem cum se comportă, (firmele -n.r.) (...). Depinde de comportamentul lor". 

Chestionat cum îşi explică nivelul scăzut al redevenţelor din România, Tudose a precizat: "Nu s-a uitat nimeni la ei (...) Nu dau vina pe greaua moştenire, pe ce s-a întâmplat înainte (...) Eu sunt astăzi aici pus cu o misiune de către două partide, să facem ca lucrurile să meargă în această ţară şi, dacă vom continua să nu vedem ceea ce se întâmplă, eu cred că stăm degeaba aici". 

În ceea ce priveşte majorarea accizelor la carburanţi, şeful Guvernului a mai spus că se fac "simulări" la Ministerul Finanţelor. 

"Deocamdată n-am stabilit nici cu cât creşte, nici de când creşte (...) Deocamdată la Finanţe sunt simulări pe această temă. Dar ceea ce ce este real este că ea a fost scoasă, n-a scăzut preţul la pompă nici cu un ban şi, dacă atunci cineva a crezut că noi am scos acciza ca să facă profit nişte firme, s-a înşelat. Atunci, încercăm să o băgăm la loc şi să vedem dacă firmele vor înţelege că trebuie să rămână în aceeaşi paradigmă în care au jucat atunci când ea a fost scoasă. Mai avem şi alte instrumente la îndemână pentru firme", a mai afirmat Tudose.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close