Antena 3 CNN Politică Premierul nu este speriat de creşterea inflaţiei

Premierul nu este speriat de creşterea inflaţiei

Premierul nu este speriat de creşterea inflaţiei
10 Noi 2007   •   16:49

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat într-un interviu acordat agenţiei de presă Rompres că depăşirea nivelului prognozat al inflaţiei nu este îngrijorătoare. El spune că preţurile au crescut la produsele agricole şi la carburanţi, ca urmare a majorării de pe plan internaţional. Anul viitor însă economia îşi va continua creşterea susţinută.

Premierul a declarat că ?Preţurile la produsele agricole, (...) au crescut nu numai în România, (...) din cauza condiţiilor meteorologice foarte proaste. Al doilea este legat de creşterea preţului produselor petroliere şi al gazului, care, de asemenea, au o influenţă mare în agricultură şi în producţia industrială.? Însă anul viitor, premierul estimează o scădere a inflaţiei şi continuarea tendinţei de creştere economică.

La fel de optimist este şi în privinţa celor patru probleme economice semnalate de Comisia Europeană. Tăriceanu apreciază că patru cazuri nici măcar nu sunt multe. ?La Comisia Europeană sunt sute şi mii de proceduri în curs cu statele membre - 8.000 de proceduri, dacă nu mă înşel - în care, uneori, are dreptate Comisia şi în care, uneori, nu are dreptate Comisia. Să nu aveţi impresia că C.E. este Dumnezeu pe pământ şi are întotdeauna dreptate! (...) Sunt anumite situaţii în care Comisia se simte obligată să intervină pentru că, pe baza unor semnale din presă care induc piste false, ei se simt obligaţi să aibă o atitudine, aşa cum mi se pare că este cazul Daewoo?, a declarat Tăriceanu.

Şeful guvernului a promis că va pleda pentru apărarea intereselor României de a avea industrii de vârf şi de a-şi proteja mediul şi locurile de muncă, astfel încât ţara noastră să nu devină o ţară consumatoare.

Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close