Antena 3 CNN Politică Premierul Ponta: Aderarea României la euro în 2015 nu este un reper "bătut în cuie"

Premierul Ponta: Aderarea României la euro în 2015 nu este un reper "bătut în cuie"

Premierul Ponta: Aderarea României la euro în 2015 nu este un reper "bătut în cuie"
Sursa foto: Foto: railwayinsider.eu
de M.Z.    |    05 Noi 2012   •   19:24

Premierul Victor Ponta, peşedintele PSD, a declarat luni că anul 2015 nu este "bătut în cuie" pentru aderarea României la zona euro, punctând că este important ca eforturile privind îndeplinirea criteriilor de convergenţă să fie menţinute.

Întrebat dacă este de acord cu declaraţia guvernatorului Băncii Naţionale privind amânarea ţintei de aderare a României la euro în 2015, Ponta a afirmat că de cele mai multe ori este de acord cu Mugur Isărescu.

"Cred că este important să ne menţinem mai departe eforturile pentru a îndeplini criteriile de convergenţă, criteriile nominale care ţin de deficit şi asta am respectat, care ţin de inflaţie şi respectăm, care ţin de criteriile nominale, însă criteriile reale, cele care arată care este puterea de cumpărare a românilor faţă de ţările din zona euro şi celelalte care ţin de oportunitate trebuie să le gândim cu foarte mare atenţie. România trebuie să meargă pe drumul pe care a mers Polonia şi anume spune foarte clar că este în favoarea unei Europe cât mai bine închegate, că doreşte să intre în (zona - n.r.) euro, însă anul 2015 nu este un reper bătut în cuie", a spus Ponta, înainte de şedinţa USL, informează Agerpres.

Mugur Isărescu a declarat într-un interviu pentru New York Times că trecerea României la moneda euro în 2015 "nu mai intră în discuţie", iar visele au fost prea înalte. Cu toate acestea, se vor respecta criteriile de aderare, inclusiv menţinerea deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB, a mai spus Isărescu.





×
Subiecte în articol: Victor Ponta Mugur Isarescu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close