Antena 3 Politică Premierul Sorin Grindeanu, mesaj ferm: „Trebuie să ieşim dintr-o anumită ipocrizie”

Premierul Sorin Grindeanu, mesaj ferm: „Trebuie să ieşim dintr-o anumită ipocrizie”

04 Mar 2017   •   16:59
Premierul Sorin Grindeanu, mesaj ferm: „Trebuie să ieşim dintr-o anumită ipocrizie”
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat sâmbătă, la Buzău, că trebuie ieşit "dintr-o anumită ipocrizie" în ceea ce priveşte numirea prefecţilor şi a subprefecţilor, arătând că "schimbările de guverne au dus, în general, la schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor", reprezentanţi ai executivului în teritoriu.

El s-a referit la proiectul aflat în dezbatere publică prin care se doreşte eliminarea termenului "apolitic" în cazul reprezentanţilor Guvernului în teritoriu, respectiv a prefecţilor şi a subprefecţilor.

"Este în dezbatere publică. Nu spun că asta este soluţia, aşteptăm contraargumente. Dar măcar ieşim dintr-o anumită ipocrizie, pentru că toată lumea ştie că la schimbarea guvernelor se schimbă prefecţii şi subprefecţii, doar că există o formă mascată, de apolitic", a declarat premierul.

Şeful Executivului a spus că "din 2004, prefecţii, subprefecţii au devenit înalţi funcţionari publici şi sunt apolitici; (...) dar schimbările de guvern au dus în general la schimbările de prefecţi, reprezentanţii Guvernului în teritoriu".

Sorin Grindeanu a opinat că "aşa cum un guvern este politic, vine prin votul cetăţenilor şi pleacă prin votul cetăţenilor, tot aşa şi reprezentanţii guvernului în teritoriu".

Premierul a arătat că "proiectul face parte dintr-un Cod administrativ, dar un model sau altul va fi adoptat în funcţie de dezbaterea publică".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close