Antena 3 Politică Președintele Klaus Iohannis a primit Medalia Sf. Gheorghe: "Pilda trimite, în plan ideatic, la lupta pe care o duc statele europene"

Președintele Klaus Iohannis a primit Medalia Sf. Gheorghe: "Pilda trimite, în plan ideatic, la lupta pe care o duc statele europene"

de G.S.    |    04 Feb 2017   •   10:41
Președintele Klaus Iohannis a primit Medalia Sf. Gheorghe: "Pilda trimite, în plan ideatic, la lupta pe care o duc statele europene"
Sursa foto: Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a primit Medalia Sf. Gheorghe în cadrul unui eveniment organizat de Opera "Semper" din Dresda, "pentru angajamentul său politic continuu în favoarea proiectului european şi a valorilor sale", a informat, sâmbătă, Administraţia Prezidenţială.

Distincţia i-a fost conferită vineri.

"Primesc această Medalie în numele întregii Românii şi o dedic prieteniei româno-germane, pe care o preţuim foarte mult. Numele Medaliei care mi-a fost înmânată - Sfântul Gheorghe - poartă o simbolistică aparte. Pilda Sfântului Gheorghe trimite, în plan ideatic, la lupta pe care statele democratice o duc în contextul european şi internaţional actual complicat", se arată în mesajul transmis organizatorilor de către preşedinte.

Şeful statului a subliniat cu acest prilej, conform sursei citate, că Europa trebuie să arate lumii o faţă politică mai determinată şi mai angajată în soluţionarea problemelor cu care se confruntă, pentru apărarea fundamentelor proiectului european şi ale democraţiilor liberale.

"Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să asumăm responsabilitatea acestei lupte. Datorăm acest efort predecesorilor noştri, care au pus bazele comunităţii paşnice, libere şi prospere care este Europa de astăzi, dar şi generaţiilor următoare, care vor trăi în lumea de mâine. Europa înseamnă democraţie, pluralism, toleranţă, diversitate. Uniunea Europeană înseamnă libertate şi responsabilitate! Toate acestea sunt atuuri, nu slăbiciuni. (...) Soluţia ţine de noi toţi şi constă în angajarea pe calea solidarităţii şi a unităţii, în mod pragmatic şi credibil", a adăugat Klaus Iohannis în mesajul său.

Totodată, a arătat că important este ca Uniunea Europeană să-şi păstreze, sincer şi onest, valorile şi principiile sale fundamentale şi să identifice căi concrete pentru a fi mai apropiată de cetăţenii săi.

"Cred că acesta este un aspect esenţial pentru noi, toţi europenii. România a demonstrat că este un partener predictibil şi de încredere, prin asumarea clară, atât a statutului său de membru al UE, deplin angajat, cât şi în ceea ce priveşte responsabilităţile euro-atlantice de securitate şi apărare comună", a evidenţiat preşedintele Klaus Iohannis în mesaj.

În mod tradiţional, menţionează Administraţia Prezidenţială, în cadrul evenimentului cultural care s-a desfăşurat la Dresda sunt omagiate o serie de personalităţi remarcabile din domeniile politicii, culturii, sportului, social şi al afacerilor prin oferirea Medaliei Sf. Gheorghe.

Printre personalităţile în domeniul politic cărora le-a fost acordată această distincţie se numără Christian Wulff, fost preşedinte al Germaniei, Günther H. Oettinger, fost comisar european, José Manuel Barroso, fost preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, fost premier al Luxemburgului şi actual preşedinte al Comisiei Europene.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close