Antena 3 CNN Politică Preşedintele PDL Constanţa propune organizarea unui referendum privind vânzarea Cazinoului

Preşedintele PDL Constanţa propune organizarea unui referendum privind vânzarea Cazinoului

Preşedintele PDL Constanţa propune organizarea unui referendum privind vânzarea Cazinoului
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Noi 2012   •   19:40

Preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Gigi Chiru, propune organizarea unui referendum prin care constănţenii să spună dacă sunt de acord cu vânzarea Cazinoului, aşa cum intenţionează să facă municipalitatea, conform Mediafax.
   
Chiru a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că şi-ar dori ca acest referendum să aibă loc în data de 9 decembrie, atunci când sunt organizate şi alegerile parlamentare.
   
"Alianţa România Dreaptă propune municipalităţii convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Municipal în data de 16 noiembrie pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind organizarea unui referendum pentru salvarea Cazinoului. În acest sens, am pregătit proiectul de hotărâre privind organizarea referendumului de consultare a constănţenilor cu privire la oportunitatea vânzării sau menţinerii la municipalitate a Cazinoului simultan cu alegerile parlamentare din 9 decembrie, pentru eliminarea unor costuri suplimentare pentru o eventuală organizare ulterioară a acestui referendum. Cred că nu putem proceda la înstrăinarea acestui simbol al oraşului şi al României fără consultarea populaţiei", a afirmat Gigi Chiru.
   
El va trimite acest demers tuturor consilierilor locali în speranţa că cel puţin nouă dintre aceştia vor promova proiectul de hotărâre.
   
"ARD nu are suficienţi consilieri încât să promoveze un proiect. ARD are patru consilieri, iar pentru promovarea unui proiect este nevoie de cel puţin nouă iniţiatori, acesta este numărul minim al consilierilor care pot promova un proiect de hotărâre. Eu îi invit pe toţi consilierii, de la toate partidele, să susţină această iniţiativă", a mai spus liderul PDL Constanţa.
   
În cazul în care demersul său nu va avea succes, Chiru a spus că ia în calcul şi strângerea de semnături de la cel puţin cinci la sută din cetăţenii cu drept de vot ai municipiului Constanţa, aceasta fiind o altă modalitate pentru promovarea unui proiect de lege în şedinţa Consiliului Local, dar în această situaţie referendumul nu ar mai avea putea avea loc pe data de 9 decembrie.
   
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat, în urmă două luni, că intenţionează să vândă Cazinoul după ce acesta va reveni municipalităţii din administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
   
Cazinoul a fost transferat la MDRT în vara anului trecut pentru începerea lucrărilor de reabilitare, dar pentru că acestea nu au demarat până în prezent va reveni la Consiliul Local.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close