Antena 3 CNN Politică Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a dat încă acordul pe scrisoarea comună referitoare la Schengen

Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a dat încă acordul pe scrisoarea comună referitoare la Schengen

Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a dat încă acordul pe scrisoarea comună referitoare la Schengen
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    06 Feb 2013   •   08:58

Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a dat încă acordul pe scrisoarea comună referitoare la Schengen. Şeful statului ar fi trebuit să înmâneze documentul semnat de el şi de premierul Victor Ponta liderilor europeni, la reuniunea Consiliului European care va avea loc mâine.

Prim-ministrul i-a prezentat preşedintelui Traian Băsescu o variantă a scrisorii privind aderarea României la spaţiul Schengen. Victor Ponta speră să primească sprijin în luna martie din partea Comisiei Europene pentru aderarea noastră la Schegen.

Premierul Ponta l-a informat pe preşedintele CE că intenţionează să transmită tuturor şefilor de stat şi de guvern din UE o scrisoare semnată atât de el, cât şi de preşedintele Băsescu şi liderii celor două Camere ale Parlamentului în vederea unei decizii favorabile aderării României la Schengen.


România îndeplineşte condiţiile specifice pentru intrarea în Schengen, a precizat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, după prezentarea principalelor puncte din raportul MCV.

"Comisia crede că România îndeplineşte condiţiile specifice de intrare în Schengen. Ar trebui să fim corecţi să spunem că totul a fost tratat ca un soi de exerciţiu. Acesta nu este un raport pe Schenghen, ci dor unul dintre obiectivele pe care România trebuie să le îndeplinească", a precizat Gray.









×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close