Antena 3 CNN Politică Preşedintele Traian Băsescu: "Sistemul ticăloşit l-a făcut pe fratele meu traficant cu armament"

Preşedintele Traian Băsescu: "Sistemul ticăloşit l-a făcut pe fratele meu traficant cu armament"

Preşedintele Traian Băsescu: "Sistemul ticăloşit l-a făcut pe fratele meu traficant cu armament"
Sursa foto: basescu
16 Sep 2009   •   21:36

Deşi nu şi-a anunţat încă în mod oficial candidatura, preşedintele Traian Băsescu ţine, în ultima vreme, discursuri cu iz electoral. După bilanţul pe care l-a făcut marţi în Parlamentul României cu privire la propriul mandat, Băsescu a acordat miercuri un interviu televiziunii naţionale. El spune că unul dintre motivele pentru care umblă în ultima vreme foarte mult prin ţară este să îşi dea seama dacă mai poate candida o dată. Hotărârea, spune însă preşedintele, nu este luată încă.

Chiar dacă a fost acuzat de presă şi partidele politice de faptul că şi-a însuşit realizările altora, în radiografia pe care a făcut-o propriului mandat, Băsescu a reluat câteva din aceste constatări, nunaţându-le, însă. ?Eu am enumerat evenimentele importante care s-au întâmplat în mandatul meu. Nimeni nu poate face aceste lucruri de unul singur. În toate cele ce le-am prezentat în bilanţ a existat implicaţia directă a preşedintelui? a spus şeful statului.

Un astfel de exemplu este legea pensiilor, puternic susţinută de PSD, pe care Traian Băsescu şi-o asumă, spunând că, în urma discuţiilor cu pensionarii din ţară, a ţinut să o introducă în programul PDL.

BĂSESCU: NICI UN MEMBRU AL FAMILIEI NU A LUAT BANI DE LA STAT


Preşedintele a revenit asupra realizărilor din timpul guvernării sale, dar s-a aplecat şi asupra greşelilor pe care le-a făcut. Astfel, în opinia sa, lipsa de tact în relaţiile cu parlamentul şi cu Guvernul, promulgarea legii de creştere a salariilor profesorilor, dar şi promisiunea că va demisiona în cinci minute în cazul în care va fi suspendat au fost greşelile mandatului său.

Cu toate acestea, preşedintele afirmă în continuare că se mândreşte cu faptul că nu a făcut compromisuri cu membrii "sistemului ticăloşit". Acest lucru a avut însă costuri mari spune el, dând exemplu scandalurile în care au fost implicate persoane din familia sa. ?Tot sistemul ticăloşit l-a făcut şi pe fratele meu traficant cu armament. Niciun membru al familiei mele nu a făcut afaceri de pe urma statului. Nu există niciun membru al familiei mele plătit de la stat. Este o minciună grosolană lansată de sistemul ticăloşit. Garantez pentru toţi membrii familiei mele că niciunul nu a încălcat legea? a afirmat Băsescu.

BĂSESCU: ACUM SISTEMUL TICĂLOŞIT E LA SUPRAFAŢĂ


El a povestit despre modul în care s-au degradat releţiile sale cu jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, caz care demonstrează, spune el, faptul că nu a acceptat compromisuri. ?Roşca Stănescu a fost corect cu mine până am devenit preşedinte. Relaţiile dintre noi s-au distrus în momentul în care el mi-a cerut o intervenţie în favoarea lui Patriciu. Cred că este un exemplu că nu am acceptat compromisuri cu nimeni. Şi asta a avut costuri foarte mari. Neavand compromisuri cu oameni compromişi, au încercat să mă denigreze?.

Băsescu afirmă că a refuzat să negocieze cu oamenii compromişi. Este, aşadar, pentru prima oară când exprimă o poziţie pozitivă la adresa viitorului său rival, în cazul în care se va hotărî să candideze, Mircea Geoană. Potrivit preşedintelui, pentru formarea actualei coaliţii de guvernare, el nu a acceptat să negocieze decât cu preşedinţii celor două partide, oameni pe al căror cuvânt ştia că se poate baza.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close