Antena 3 CNN Politică Președinția atacă Guvernul după ce i-a tăiat bugetul

Președinția atacă Guvernul după ce i-a tăiat bugetul

Președinția atacă Guvernul după ce i-a tăiat bugetul
Sursa foto: Foto: Facebook/Madalina Dobrovolschi
de S.T.    |    07 Aug 2018   •   13:45

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că rectificarea bugetară anunţată de Guvern reprezintă „o încălcare grosolană şi o încercare de a bloca prin constrângeri bugetare activitatea unei instituţii fundamentale”, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

„Rectificarea bugetară nu are nicio legătură cu necesitatea consolidării bugetului național, ci este un instrument de sancționare bugetară a adversarilor politici și instituțiilor nesubordonate PSD. În privința Administrației Prezidențiale, președintele României consideră că rectificarea bugetară anunțată reprezintă o încălcare grosolană și o încercare de a bloca activitatea unei instituții fundamentale”, a anunțat Mădălina Dobrovolschi.

„Consecințele sunt grave asupra acțiunilor președintelui României și implicit a reprezentării statului român(...). Guvernul a apelat la această formă de sabotaj bugetar. Aici nu este vorba despre Klaus Iohannis, este vorba despre statul român și despre cetățenii săi”, a mai spus Mădălina Dobrovolschi.

Vă amintim că Guvernul a făcut public proiectul rectificării bugetare potrivit căruia rectificarea este pozitivă (aproape 6 miliarde de lei), dar cu tăieri de fonduri de la SRI, SIE, STS, SPP şi Administraţia Prezidenţială.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui României, Administrația Prezidențială a transmis către Guvern o adresă în care arată de ce rectificarea de amploare ar bloca activitatea în acest an.

„Cu toate acestea, Guvernul a ignorat toate argumentele și a mențiunut reducerea creditelor bugetare(...). Avem dovada clară că reducerea bugetului Administrației Prezidențiale este o decizie bazată pe acțiuni strict politice. Guvernul împiedică președintele să-și îndeplinească atribuțiile sale. Administrația Prezidențială a transmis o nouă adresă Ministerului de Finanțe în care a cerut modificarea fișei de rectificare bugetară”.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close