Antena 3 CNN Politică Prigoană: Mă întorc în PDL când se va renunţa la povestea afacerilor cu statul

Prigoană: Mă întorc în PDL când se va renunţa la povestea afacerilor cu statul

Prigoană: Mă întorc în PDL când se va renunţa la povestea afacerilor cu statul
Sursa foto: Silviu Prigoanã
01 Iun 2010   •   14:17

Proaspăt demisionat din PDL, deputatul Silviu Prigoană s-ar întoarce în sânul acestui partid dacă conducerea va renunţa la ?povestea? condiţionării accesului în funcţii şi demnităţi publice de renunţarea al fiormele care au afaceri cu statul. El a precizat că, dacă o lege ar fi prevăzut că nu poate fi şi deputat şi acţionar, ar fi demisionat din Parlament.
"Eu mi-am dat demisia din PDL pentru că partidul a luat o asemenea hotărâre. Dacă era o lege care spunea că nu am voie să am calitatea de deputat şi de acţionar, îmi dădeam demisia din Parlamentul României", a precizat Prigoană, la RealitateaFM.
El a mai afirmat că cei care îi cer să demisioneze nu numai din partid, ci şi din Parlament, nu au dreptate.
"Cine spune în momentul de faţă că, domn'e, dacă vroia să plece, trebuia să plece cu totul ... Am fost ales uninominal (...) în momentul în care am candidat ca deputat a trebuit să iau legea din 2003 şi să văd cu ce sunt incompatibil şi am renunţat la toate incompatibilităţile - membru în Consilii de Administraţie, manager, administrator - şi am candidat. Azi, când se pune problema că nu mai ai voie să fii nici acţionar, nu pot să renunţ la acţionariat şi, atunci, am luat decizia, unilaterală, să mă retrag din partid, pentru că era o decizie de partid. Eu nu consider normal să-mi cesionez acţiunile la neamuri sau prieten", a explicat Prigoană de ce a decis să rămână în continuare parlamentar.
Prigoană a respins posibilitatea înscrierii sale în rândurile parlamentarilor UNPR, însă a precizat că se va întoarce în PDL atunci când partidul va renunţa la incompatibilitatea demnitate versus afaceri cu statul.
"Când, probabil, PDL va renunţa la această poveste, eu am să mă înscriu înapoi în PDL. Eu nu vreau să planeze o umbră de suspiciune asupra partidului pentru că, ia, uite, domnule, Prigoana e acţionar şi face afaceri cu nu ştiu cine.Toţi cetăţenii României, într-un fel sau altul, fac afaceri cu statul român, pentru că statul român e absolut peste tot şi în toate", a arătat deputatul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close