Antena 3 CNN Politică Prima acţiune politică a lui Năstase, după eliberare: Băsescu trebuie suspendat

Prima acţiune politică a lui Năstase, după eliberare: Băsescu trebuie suspendat

Prima acţiune politică a lui Năstase, după eliberare: Băsescu trebuie suspendat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Mar 2013   •   13:46

Fostul premier PSD Adrian Năstase iese public cu prima acţiune politică de după eliberare, spunând că preşedintele ar trebui suspendat. Pe blogul său, Năstase face o analiză a convenţiei PDL şi a ieşirii lui Traian Băsescu în care îşi ia adio de la democrat liberali.

Năstase afirmă că după acest episod, Băsescu ar trebui suspendat şi trimis în faţa poporului. Fostul premier se întreabă însă dacă este mai bine pentru societatea românească să fie sau nu suspendat Traian Băsescu.

''O a treia acţiune de suspendare ar avea o importantă funcţie pedagogică pentru orice tentative viitoare de încălcare a Constituţiei. Mă tem însă că societatea românească aşteaptă cu totul altceva de la Guvern şi Parlament''  scrie Adrian Năstase, care subliniază că obiectivele societăţii româneşti sunt relansarea economiei, crearea de locuri de muncă, reducerea polarizării sociale şi reforma constituţională.

Pe 23 martie, după Convenţia PDL, preşedintele Traian Băsescu a postat, pe o reţea de socializare, un material video, în care anunţă ruperea de PDL.

La convenţia PDL din 23 martie, Vasile Blaga a fost anunţat oficial câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, el obţinând 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţie, în timp ce Elena Udrea a întrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei - 209.

Pe 18 martie, Adrian Năstase a ieşit de după gratii, după ce Tribunal Bucureşti a decis ca fostul premier să fie eliberat condiţionat.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie 2012, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

Informaţii din celulă. Năstase este deţinutul N0049 şi are un card unde familia poate depune bani

Citeşte şi Cum şi-a scris Năstase cartea din închisoare? Deţinuţii nu au acces la internet

Dosarul eliberării lui Năstase, obţinut de Antena 3: Ce a învăţat fostul premier după gratii







×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close