Antena 3 CNN Politică Prima lovitură încasată de Guvernul PNL. Specialistul pe buget de la Finanțe a demisionat

Prima lovitură încasată de Guvernul PNL. Specialistul pe buget de la Finanțe a demisionat

Prima lovitură încasată de Guvernul PNL. Specialistul pe buget de la Finanțe a demisionat
04 Noi 2019   •   23:26

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Daniela Pescaru, și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP), conform unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Informația a fost prezentată, luni, de Mihai Gâdea, la "Sinteza Zilei":

"Specialistul pe buget din Ministerul de Finanțe, Daniela Pescaru, a demisionat, luni, chiar în ziua instalării Guvernului Orban și în perioada în care trebuie pregătit bugetul pentru anul viitor", a spus Mihai Gâdea.

"Chiar este o lovitură. Am lucrat cu doamna Pescaru acum 10 ani. Cu Daniela Pescaru am făcut reforma pensiilor, acum 10 ani, când am mărit pensiile. Era un specialist foarte bun. Ea i-a mai amenințat și acum ceva vreme, când aveam discuții cu PSD în coaliție", a dezvăluit, la Sinteza Zilei, Varujan Vosganian.


"Având în vedere cererea doamnei Daniela Pescaru, transmisă prin Adresa Ministerului Finanţelor Publice nr 12.289 din 15 octombrie 2019 (...) prim ministrul emite următoare decizie: la data în vigoare a prezentei decizii doamna Daniela Pescaru se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice", se menţionează în documentul publicat în MO.

Daniela Pescaru, cea care avea un rol important în elaborarea bugetului, a început să lucreze la MFP în 1991, la Direcţia Generală de Programare Bugetară, ca expert în domeniul de finanţare a autorităţilor şi instituţiilor publice finanţate din bugetul de stat. În 2003 a fost numită şef serviciu Programarea bugetară a cheltuielilor de personal în sectorul bugetar, iar în 2007 director general adjunct Finanţe publice - domeniul programarea bugetară a cheltuielilor finanţate integral/parţial din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetele fondurilor speciale, în 2009 preluând postul de director general, potrivit Agerpres.

×
Parteneri
Ciclon polar peste România! Cod galben de ninsori și viscol în 28 de județe
x close