Antena 3 CNN Politică Primele execuții în partidul lui Nicușor Dan. Soțul Clotildei Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus

Primele execuții în partidul lui Nicușor Dan. Soțul Clotildei Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus

Primele execuții în partidul lui Nicușor Dan. Soțul Clotildei Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus
Sursa foto: Foto: facebook.com
de M.Z.    |    17 Dec 2016   •   11:24

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a anunțat sâmbătă că soțul Clotildei Armand, Sergiu Moroianu, membru al comisiei de arbitraj în Uniunea Salvaţi România, a fost exclus din partid, cu votul unanim al conducerii.

”Biroul Naţional a decis în unanimitate excluderea din partid a lui Sergiu Moroianu. E o decizie tristă pentru noi. L-am invitat să dea explicații pentru ce a spus, dar nu a venit”, a declarat Nicușor Dan.

În cazul lui Sergiu Moroianu sunt ”chestiuni care ne prejudiciază imaginea”, a precizat Dan.

Decizia a fost luată în contextul în care Moroianu, membru al comisiei de arbitraj a USR, a exprimat pe Facebook o serie de critici la adresa şefului campaniei electorale al formaţiunii, Matei Păun, dezaprobând modul în care au fost alocate fondurile în timpul campaniei, dar şi felul în care partidul a reacţionat la criticile aduse de adversarii politici, privind o posibilă apropiere de George Soros. USR a apreciat că prin luările sale de poziţie, Moroianu a prejudiciat în mod grav imaginea partidului. 

”USR a constatat că intervenţia publică a lui Sergiu Moroianu a fost preluată în mass-media în zeci de articole, ştiri şi emisiuni TV, într-un context negativ pentru partid, fapt care a prejudiciat grav imaginea Uniunii şi eforturile depuse de membrii şi simpatizanţii USR în campania electorală. Sergiu Moroianu a refuzat să se prezinte la şedinţa Biroului Naţional, la care a fost invitat cu 48 de ore înainte, aşa cum prevede statutul, pentru a-şi proba acuzaţiile. De asemenea, BN i-a oferit lui Sergiu Moroianu posibilitatea să prezinte dovezile în scris dacă nu poate participa fizic la sedinţa Biroului Naţional, posibilitate pe care acesta nu a folosit-o”, reiese din comunicatul formațiunii, potrivit agerpres.ro.

USR a mai precizat că intervenţia lui Sergiu Moroianu a fost "lipsită de etică şi a adus prejudicii grave imaginii partidului prin lansarea unor acuzaţii false şi calomnioase în spaţiul public", iar persoanele care afirmă lucruri "deosebit de grave, false, pe care nu le pot proba", devin incompatibile cu statutul de membru şi cu valorile USR. 

”Sergiu Moroianu s-a folosit pentru a ataca partidul de invenţia propagată de adversari în campania josnică de denigrare a USR, asocierea cu George Soros. Tot pe această pseudotemă, a acuzat în mod direct şi fals unul dintre vice-preşedinţii USR, pe Roxana Wring”, a menţionat USR. 

În ce priveşte acuzaţiile lui Moroianu legate de cheltuirea netransparentă şi discreţionară a fondurilor destinate campaniei electorale, USR a replicat că a făcut publice veniturile şi cheltuielile, precum şi structura cheltuielilor, urmând ca bilanţul complet să fie făcut public după finalizarea şi depunerea actelor la AEP de către mandatarii financiari. 

"Dovada faptului că banii au fost cheltuiţi chibzuit este suma de 50.000 de lei plătită pentru sondajul de opinie comandat în campania electorală, ceea ce a reprezentat aproximativ 2% din cheltuielile totale. Cele mai mari cheltuieli din campanie au fost pentru infrastructură (corturi, pliante, servicii poştale, producţie, distribuţie)", se mai arată în comunicat. 

În contextul în care Moroianu a precizat că şeful de campanie, Matei Păun, ar urma să fie plătit cu o sumă consistentă, USR a replicat că acesta a activat voluntar şi nu va fi remunerat nici pentru campania de la locale, nici pentru cea de la parlamentare. 

USR a replicat şi acuzaţiilor legate de faptul că Păun ar fi declanşat o campanie de denigrare şi sabotaj la adresa lui Clotilde Armand. 

"Invitaţiile media au venit cu precădere pentru candidaţii pentru Parlament, USR promovându-i pe aceştia. Clotilde Armand, care nu fost candidat pentru Parlament, a fost prezentă în mass-media în timpul campaniei electorale. De altfel, Clotilde Armand a fost prezentă la acţiunile filialelor locale, inclusiv la cele care implicau apariţii media. În opoziţie cu afirmaţia lui Sergiu Moroianu, Clotilde Armand a fost cea care l-a cooptat şi propus pe Matei Păun în echipa de campanie, în luna februarie 2016. În ceea ce priveşte rezultatul alegerilor de la Bucureşti, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, USR a obţinut cu 35.000 mai multe voturi decât la alegerile locale din 5 iunie 2016", a conchis USR, în contextul în care Moroianu precizase că rezultatul USR la parlamentare este mai mic decât cel de la alegerile locale. 

Soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a acuzat echipa de comunicare/campanie a USR că ''a asociat imaginea USR cu activiştii lgbt şi cu Soros'' a declanşat o campanie de denigrare şi sabotaj la adresa soţiei sale, Clotilde Armand, ''principalul vector de imagine al USR în teritoriu''.

 

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan USR excludere Clotilde Armand
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close