Procesul lui Liviu Dragnea, în dosarul Referendumului, începe mai devreme

de S.T.    |    18 Oct 2013   •   12:35
Procesul lui Liviu Dragnea, în dosarul Referendumului, începe mai devreme Foto: Agerpres

Procesul în care vicepremierul Liviu Dragnea este judecat pentru fraudă la referendum începe mai devreme.

Primul termen a fost devansat cu trei luni, la cererea procurorilor DNA.

Astfel, Dragnea trebuie să se prezinte în faţa judecătorilor pe 15 noiembrie.

Iniţial, primul termen în dosar fusese stabilit pe 18 februarie, anul viitor.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
 
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".
 
Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată petnru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

Parteneri
x close