Antena 3 CNN Politică Protest în fața Ministerului Sănătății. George Simion: Vrem demisia lui Vlad Voiculescu. Premierul Cîțu este slab, dar o să-l dea AUR afară

Protest în fața Ministerului Sănătății. George Simion: Vrem demisia lui Vlad Voiculescu. Premierul Cîțu este slab, dar o să-l dea AUR afară

Câteva zeci de susținători AUR au ieșit marți seara să protesteze în fața Ministerului Sănătății, cerând demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după tragedia de la Spitalul Victor Babes din Capitala. Printre protestatari se află parlamentari AUR și liderul partidului, George Simion.

Protest în fața Ministerului Sănătății. George Simion: Vrem demisia lui Vlad Voiculescu. Premierul Cîțu este slab, dar o să-l dea AUR afară
de Mia Lungu    |    13 Apr 2021   •   18:59

UPDATE: Liderul AUR George Simion a încercat să intre în clădirea ministerului însă a fost oprit. Un jandarm l-a anunțat că responsabili din minister vor coborâ pentru a discuta cu protestatarii.

George Simion: ”Cerem de două luni şi jumătate, de la 'Matei Balş' încoace, demisia lui Vlad Voiculescu, a lui Raed Arafat. Vlad Voiculescu a promis atunci că va întreprinde măsuri ca românii să nu mai moară de vii în spitale.

Avem accident după accident, scuze după scuze. Am venit ca să nu ne mai acuze nimeni, respectând distanța, purtând mască, suntem sub o sută, pentru a arăta că folosim toate pârghiile necesare ca Vlad Voiculescu să plece.

Noi vrem ca spitalele să nu mai fie împărțite în spitale COVID și non-COVID. E un genocid care se întâmplă. Vrem demisia lui Vlad Voiculescu, nu o să cedăm. Premierul Cîțu este slab, din acest motiv nu îl dă afară. Dar o să-l dea AUR afară.

"Vrem să fie lăsate spitalele cu circuite normale, în funcţie de specializări. (...) Vrem să funcţioneze în continuare Spitalul Foişor, vrem demisia lui Vlad Voiculescu şi nu o să cedăm."

Alianța pentru Unirea Românilor anunțase că va protesta marți în fața Ministerului Sănătății, ”în legătură cu lipsa de răspundere politică de care dau dovadă ministrul Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat în contextul tragediilor recente petrecute în sistemul de sănătate”.

Vlad Voiculescu, anunţ despre tragedia de la Spitalul Victor Babeş

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a susţinut, marţi, o conferinţă de presă în care a prezentat situaţia bolnavilor de COVID-19 şi a paturilor ATI disponibile şi suplimentate şi a precizat că a solicitat tuturor DSP-urilor să îi furnizeze toate documentele pentru avizarea TIR-urilor ATI, după tragedia de la Spitalul Victor Babeş, unde au murit trei pacienţi.

În cadrul conferinţei de presă Vlad Voiculescu a subliniat că sistemul sanitar este suprasolicitat, oamenii sunt obosiţi şi anumite echipamente pot fi la limită dar asta nu justifică producerea unei tragedii.

"Am solicitat avizul de funcționare unității mobile de terapie intensivă. Direcția de Sănătate Publică a eliberat pe 9 aprilie avizul de funcționare cu caracter temporar pe perioada stării de alertă, la fel ca în alte cazuri.

Din punct de vedere al raportului, în urma evaluării documentației unitatea mobilă terapie Intensivă respectă normele de igienă și sănătate publică. Am solicitat de asemenea, Direcțiilor de Sănătate Publice să prezinte toate avizele de funcționare a acestor unități mobile, iar o echipă a Agenției Naționale a Medicamentului și dispozitivelor medicale va face parte din echipa de anchetă care este coordonată de către Parchet în acest moment."

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close