Antena 3 CNN Politică Protest sindical în poarta PSD. Duvăz: ?De ce protestaţi aici, oricum ieşim de la guvernare?. Geoană, huiduit (VIDEO)

Protest sindical în poarta PSD. Duvăz: ?De ce protestaţi aici, oricum ieşim de la guvernare?. Geoană, huiduit (VIDEO)

Protest sindical în poarta PSD. Duvăz: ?De ce protestaţi aici, oricum ieşim de la guvernare?. Geoană, huiduit (VIDEO)
Sursa foto: Bogdan Niculescu Duvãz
30 Sep 2009   •   12:03

Protestele organizate de sindicalişti faţă de legea salarizării unice în faţa sediilor partidelor de guvernământ îi lasă rece pe social-democraţi. Preocupaţi de strategia de răspuns la ultimatumurile PDL de soluţionare a crizei provocate de remanierea lui Dan Nica, pesediştii i-au invitat pe cei care le pichetau sediul central din Kiselleff să se ducă în Modrogan că ei oricum nu vor mai fi la guvernare.

Ulterior, liderul social-democrat, Mircea Geoană a ieşit pentru a poza electoral în apărătorul intereselor celor afectaţi de legile asumate recent de guvern, anunţând că partidul său se va opune din răsputeri dorinţei premierului Emil Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu de a disponibiliza sute de mii de angajaţi din aparatul bugetar. Liderul PSD nu s-a oprit însă să stea de vorbă cu sindicaliştii, gest sancţionat cu huiduieli şi fluierături de către manifestanţi.

"De ce aţi venit să protestaţi aici, că oricum ieşim de la guvernare", le-a comunicat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Bogdan Niculescu Duvăz, ieşit în mijlocul sindicaliştilor care pichetau, miercuri, sediul PSD.

În replică, protestatarii l-au informat că pichetează în acelaşi timp şi sediile PSD şi pe cele PDL din toată ţara, inclusiv cele centrale din Bucureşti şi au ţinut să impute PSD-ului că nu a votat moţiunea depusă de PNL şi UDMR, "prin care ar fi putut să cadă Guvernul".




Ulterior, Duvăz a intrat în sediul partidului, nu înainte de a-i invita pe liderii manifestanţilor la discuţii în sediul partidului. Invitaţia nu s-a putut materializa imediat în condiţiile în care în clădire se aflau o serie de diplomaţi veniţi să sondeze intenţiile PSD faţă de guvernarea din România. Nervoşi, protestarii au acuzat PSD că se află în continuare în cârdăşie cu PDL.

Duvăz a fost nevoit să intre încă o dată în rândurile lor pentru a le explica că liderilor sindicali nu le-a fost interzis accesul în sediu, ci doar li s-a spus să aştepte "un minut, până ies maşinile ambasadorilor".

"I-am mai invitat o dată la discuţii. Stau cu cafeaua pe masă, ce naiba", le-a spus Duvăz protestarilor.

Oamenii s-au plâns însă lui Duvăz de problemele economice cu care se confruntă, de scăderea veniturilor prin aplicarea legii unice şi de condiţiile de viaţă din ce în ce mai grele.

După alte zeci de minute şi-a făcut apariţia Mircea Geoană. Liderul PSD a profitat de prilej pentru a poza în apărătorul intereselor sindicale, trecând sub tăcere aportul PSD la asumarea guvernamentală a legilor de reorganizare şi a salarizării unice.

?Poziţia mea rămâne neschimbată. Intenţia domnului Băsescu şi a domnului Boc de a da afară sute de mii de bugetari este greşită şi noi ne vom opune din răsputeri în Parlament acestei iniţiative? a afirmat Geoană, care a părăsit însă incinta fără a se opri să stea de vorbă cu manifestanţii prezenţila acţiunea de pichetare.

Gestul său a provocat huiduielile şi fluierăturile celor aproape o sută de bugetari care manifestau zgomotos în faţa sediului de partid.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană PSD salarizare guvernare
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close