Antena 3 CNN Politică PSD, acuzații grave pentru Guvernul Orban: "De ce ascunde PNL bugetul pentru 2021?"

PSD, acuzații grave pentru Guvernul Orban: "De ce ascunde PNL bugetul pentru 2021?"

PSD a lansat o serie de acuzații grave la adresa Guvernului Orban, după ce ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, nu a prezentat bugetul pe 2021. PSD a explicat, într-un clip video postat pe Facebook, motivul pentru care PNL ascunde bugetul pentru anul viitor.

PSD, acuzații grave pentru Guvernul Orban: "De ce ascunde PNL bugetul pentru 2021?"
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    24 Oct 2020   •   11:15

"Conform economiștilor uneia dintre cele mai mari bănci din România, pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul ar merge mai degrabă pe majorarea TVA, pentru că măsura s-ar putea aplica rapid și ar avea un efect imediat, întrucât TVA e cel mai ușor de colectat.

Potrivit legii, cel mai târziu la 15 octombrie Legea bugetului de stat pe anul viitor trebuie supusă dezbaterii și adoptării Parlamentului.

Majorarea TVA s-ar vedea însă în proiectul de Buget.

De aceea PNL nu respectă Legea nr. 500/2002 și nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de alegeri! Pentru ca românii să nu vadă ce îi așteaptă dacă PNL rămâne la guvernare. TOTULpentruALEGERI", se arată în postarea PSD.

De cealaltă parte, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a postat, tot pe Facebook, un mesaj ironic pentru PSD în care a explicat motivul pentru care nu prezintă bugetul pe 2021.

"Un cadou pentru PSD-iști! Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut milă. Știu sigur că nu ar trebui, dar astăzi mă simt generos.

Așadar, care este raspusul la întrebarea “de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021”?

Pentru că este ILEGAL!

Art 35^1

În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul:

Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată;

Asta se întâmplă când trei ani de zile ești preocupat DOAR de furat și de schimbat legile justiției ca să nu mergi la pușcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citești legile modificate tot de oamenii tăi.

Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect?", a scris Florin Cîțu în postarea de pe Facebook.

×
Subiecte în articol: PNL
Parteneri
Hidroelectrica face angajări. Salarii de 10.000 de lei
x close