Antena 3 CNN Politică PSD amână moţiunea până săptămâna viitoare

PSD amână moţiunea până săptămâna viitoare

PSD amână moţiunea până săptămâna viitoare
10 Sep 2007   •   12:51

PSD ar fi trebuit să depună luni în Camera Deputaţilor documentul prin care se cere schimbarea Guvernului. Acest demers a fost însă decalat. Potrivit unor surse social democrate prin această mişcare se urmăreşte câştigarea unui timp pentru negocieri cu celelalte partide. De altfel, liderul PSD s-a întâlnit luni, la orele prânzului, cu liderii UDMR. Uniunea a anunţat că nu are cum să voteze moţiunea, din moment ce face parte din Guvern, în timp ce liberali au exclus orice fel de negocieri cu PSD pentru constituirea unei coaliţii politice sau a unui nou Guvern.

Biroul Permanent al PSD a avut, luni, o dezbatere pe textul moţiunii. Textul moţiunii va fi finalizat în această săptămână şi va fi depus după şedinţa comitetului din 18 septembrie. Depunerea moţiunii a fost amânată pentru a nu se suprapune cu alegerea Patriarhului şi cu începerea noului an şcolar, a spus Geoană. Preşedintele PSD a asigurat că toţi reprezentanţii social-democraţi vor semna moţiunea.

Boc: Moţiunea PSD este o petardă politică
Ceea ce se întâmplă în PSD confirmă teza democraţilor că este vorba de un şantaj între politic între PNL şi PSD, a declarat liderul PD, Emil Boc. ?Fie moţiunea nu va fi depusă, fie va fi depusă şi nu va fi votată. Este vorba de un şantaj public, de o partidă politică?, susţine democratul Emil Boc.

PSD a strâns doar 71 de semnături. Din 43 de senatori PSD nu a semnat decât Mircea Geoană, iar din cei 103 deputaţi nu şi-au pus semnăturile decât 70 de persoane. Situaţia e puţin penibilă. Pentru înregistrarea moţiunii la Parlament este nevoie de 118 semnături.

Între timp, situaţia din PSD rămâne extrem de tensionată: multe voci din interiorul partidului, în frunte cu preşedintele de onoare al Partidului, Ion Iliescu, susţin că moţiunea este o greşeală. Iliescu a calificat, luni, aprecierile făcute de preşedintele partidului, Mircea Geoană, referitoare la existenţa unor dosare grele ale celor care nu susţin moţiunea, ca fiind imprudente şi neloiale.

ILIESCU CRITICĂ DECLARAŢIILE LUI GEOANĂ
GEOANĂ: MOŢIUNEA VA FI DEPUSĂ SĂPTĂMÂNA VIITOARE
BOC: DACĂ VA FI DEPUSĂ, MOŢIUNEA PSD NU VA TRECE

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close