Antena 3 CNN Politică PSD, anunţ făcut în urmă cu puţin timp despre pensiile speciale: "Ne ţinem de cuvânt!"

PSD, anunţ făcut în urmă cu puţin timp despre pensiile speciale: "Ne ţinem de cuvânt!"

PSD îşi reconfirmă poziţia faţă de eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi anunţă că va vota în favoarea acestei măsuri în cadrul şedinţei de plen de miercuri.

PSD, anunţ făcut în urmă cu puţin timp despre pensiile speciale: "Ne ţinem de cuvânt!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Feb 2021   •   08:58

"Noi ne ținem de cuvânt! Astăzi PSD va vota pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. La 600 de zile de când promiteau eliminarea pensiilor speciale, PNL și USR-PLUS au ocazia să-și respecte cuvântul dat", se spune într-o postare pe contul de Facebook al formaţiunii.

Noi ne ținem de cuvânt! Astăzi PSD va vota pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. La 600 de zile de...

Publicată de Partidul Social Democrat pe Marţi, 16 februarie 2021

Pentru ca votul pentru eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor să aibă loc miercuri, trebuie parcurse mai multe etape procedurale.

Astfel, după constituirea Comisiei comune pentru statut a Camerei Deputaţilor şi Senatului, aceasta trebuie să dezbată şi să alcătuiască un raport pe baza celor trei proiecte depuse de PNL, USRPLUS şi PSD şi care vizează, toate, desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşi.

Zi crucială pentru soarta pensiilor speciale în Parlament

Liderii PNL şi USR au estimat că miercuri sau, cel târziu, la următoarea şedinţă comună de plen a Parlamentului, pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor vor fi eliminate prin vot.

"În măsura în care va fi posibil procedural şi regulamentar, raportul va fi dezbătut miercuri. Dacă nu va fi posibil, atunci la prima şedinţă (de după cea de miercuri, n.r.). Oricum am stabilit un termen de maxim o săptămână. Dacă va fi posibil, îl vom introduce pe ordinea de zi de plen de miercuri", a explicat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a dat asigurări că soarta pensiilor speciale pentru parlamentari va fi tranşată săptămâna viitoare.

"Obiectivul la momentul acesta este ca, miercuri, Comisia de statut să finalizeze dezbaterile până la încheierea plenului reunit. Sperăm să avem şi un vot, dar în fiecare zi mai descoperim încă o petardă, o grenadă lăsată de PSD pe parcurs. Dacă se întâmplă miercuri sunt foarte fericit.

În cel mai rău caz, dacă apare orice, un element imprevizibil, săptămâna viitoare va fi cu siguranţă", a spus Barna.

×
Subiecte în articol: pensii speciale PSD
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close