Antena 3 CNN Politică PSD îi va solicita lui Băsescu referendum pe măsurile anticriză. Liberalii, curtaţi pentru moţiune

PSD îi va solicita lui Băsescu referendum pe măsurile anticriză. Liberalii, curtaţi pentru moţiune

PSD îi va solicita lui Băsescu referendum pe măsurile anticriză. Liberalii, curtaţi pentru moţiune
Sursa foto: Victor Ponta
31 Mai 2010   •   14:38

Moţiune de cenzură şi organizarea unui referendum pentru a consulta populaţia în legătură cu tăierile salariale şi de pensii conţinute de măsurile guvernamentale de austeritate sunt căile de atac pe care PSD a decis luni să le folosească pentru a contracara implementarea pachetului de legi pe care Executivul îşi va asuma răspunderea în parlament. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN al partidului, că social-democraţii îi vor solicita preşedintelui Traian Băsescu organizarea unui referendum consultativ asupra măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare avansate de Guvern.

"Vom întocmi exact toate temele unui posibil referendum, în care poporul român să decidă dacă soluţiile propuse de Guvern sunt cele bune sau soluţii alternative, propuse fie de opoziţie, fie de orice alte structuri sociale sau economice", a explicat liderul social-democrat.
Conducerea PSD a analizat deja o schiţă a scrisorii care va fi remisă Cotroceniului cel mai probabil marţi.
"Dacă preşedintele va refuza să se întoarcă la votul popular, va fi poate ultima dovadă că preşedintele ţării acţionează împotriva mandatului pe care l-a primit anul trecut, când a promis celor care l-au votat cu totul alte măsuri decât cele propuse astăzi", a subliniat Ponta.

Totodată, Ponta a arătat că PSD are pregătită moţiunea de cenzură pentru a încerca cădearea guvernului Boc şi blocarea celor două legi de austeritate, considerate ?inacceptabile?. El a trimis semnale împăciuitoare liberalilor, sugerând că nu vor mai avea motive de nemulţumire faţă de conţinutul acestui document.

"Nu va fi nicio problemă din partea noastră să votăm orice fel de proiect sau moţiune ale lor, nici din partea lor să voteze moţiunea noastră de cenzură. Scopul comun al partidelor de opoziţie este căderea Guvernului Boc şi blocarea acestor măsuri. Orice alte discuţii apărute în această perioadă sunt parazitare şi au fost făcute tocmai în scopul de a spriijini Guvernul actual şi de a arăta disesiunea care în realitate nu există în opoziţie", a subliniat Ponta.

Ponta a precizat că textul moţiunii de cenzură nu va conţine şi semnături ale parlamentarilor PNL, dar nici referiri la măsurile anticriză alternative ale PSD sau PNL.

"Nu este cazul să avem niciun program de guvernare, la program de guvernare se ajunge prin alegeri, nu prin moţiune de cenzură", a mai explicat preşedintele PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close