Antena 3 CNN Politică PSD desființează măsurile lui Florin Cîțu și invocă o mare criză bugetară. Lista măsurilor aflate pe masa Guvernului

PSD desființează măsurile lui Florin Cîțu și invocă o mare criză bugetară. Lista măsurilor aflate pe masa Guvernului

Ședință importantă astăzi la Palatul Victoria, în contextul tensiunilor dintre PSD și PNL. Guvernul va anunța măsurile care ar trebui să oprească creșterea prețurilor din ultima vreme și să scadă facturile la energia electrică și la gazele naturale.

PSD desființează măsurile lui Florin Cîțu și invocă o mare criză bugetară. Lista măsurilor aflate pe masa Guvernului
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    22 Feb 2022   •   08:04

Există însă voci care spun că măsurile propuse de PNL vor arunca țara într-o criză bugetară. 

Antena 3 a obținut lista măsurilor pe care Guvernul le-ar putea adopta pentru sprijinirea populației la plata facturilor. Surse politice spun că, în discuție, ar fi plafonarea la maximum 5% a adaosului comercial al distribuitorilor, reducerea TVA la 5% la factură, acordarea de vouchere consumatorilor vulnerabili, dar și creșterea producției de energie electrică prin redeschiderea unor hidrocentrale. 

”Sunt două soluții în discuție. Partea aceasta de reglementare este în analiză. Cel mai probabil putem discuta de o reglementare a costurilor, nu a prețului”, spune premierul Nicolae Ciucă. 

Potrivit unor surse Antena 3, măsurile care vin din partea PNL ar avea un impact bugetar de 30.5 miliarde de lei.

Ministrul Energiei spune că se lucrează la mai multe scenarii, pentru că Executivul își dorește ca măsurile să fie unele pe termen lung. 

”Dacă nu dăm drumul acum la investiții, asta nu înseamnă că mai punem un pansament. Reglementarea tarifelor este prinsă în directiva 944 și lucrăm pe diverse scenarii. Reglementarea o face Autoritatea de Reglementare în Energie. Trebuie să ne gândim și la iarna următoare, trebuie să ne gândim și la contracte pentru gaze, pentru iarna următoare, un pachet mult mai mare, pentru că România aduce 20% gaze de import”, este de părere și Virgil Popescu. 

Noile măsuri aflate pe masa guvernului ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie. 

×
Subiecte în articol: PSD Florin Cîțu PNL
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close