Antena 3 CNN Politică PSD negociază posturile în noul guvern, PNL se concentrează pe euroalegeri

PSD negociază posturile în noul guvern, PNL se concentrează pe euroalegeri

PSD negociază posturile în noul guvern, PNL se concentrează pe euroalegeri
19 Sep 2007   •   20:24

PSD negociază intens înainte de a depune moţiunea de cenzură. Surse bine informate spun că, la o întrevedere pe care a avut-o cu Mircea Geoană, preşedintele Băsescu ar fi promis voturile parlamentarilor democraţi pentru moţiunea de cenzură. Discuţii s-ar fi purtat şi cu PD pentru posturi în Guvern. S-a vorbit că PSD ar fi dorit 6 portofolii: Finanţele, Externele, Justiţia, ministerul Muncii şi cel al Agriculturii. Liderul Mircea Geoană a negat însă categoric. Se vehiculează chiar şi nume pentru ministere: Cristian Diaconescu, la justiţie, Ilie Sârbu, la agricultură şi Marian Sârbu, la ministerul muncii. În acest timp, liberalii s-au reunit cu ocazia şedinţei Biroului Politic Central.

Miercuri seară, preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu va anunţa nominalizările pentru primele două locuri de pe lista PNL la europarlamentare. Favoriţi pentru aceste prime două locuri sunt fostul consilier prezidenţial Renate Weber şi fostul Ministrul al finanţelor Daniel Dăianu.

Deşi tema principală a şedinţei conducerii liberale este finalizarea listei de candidaturi, liberalii iau în discuţie şi situaţia politică din ultimele zile, mai ales după ce conducerea PSD a votat în favoarea introducerii moţiunii de cenzură în Parlament, la începutul săptămânii viitoare.

O altă variantă de nou guvern ar fi unul de tehnocraţi, ceea ce ar însemna îndepărtarea sigură a lui Călin Popescu Tăriceanu de la Palatul Victoria. Şeful noului Guvern - Theodor Stolojan. Alegerea lui ar fi pe placul preşedintelui Traian Băsescu. Nimic însă nu este sigur, negocierile continuă.

Antena 3

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close