PSD nu susține organizarea referendumului pentru familie în aceeași zi cu alegerile parlamentare

04 Noi 2016   •   13:10
 PSD nu susține organizarea referendumului pentru familie în aceeași zi cu alegerile parlamentare

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. PSD nu susţine organizarea unui referendum în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare din 11 decembrie, a declarat, vineri, preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

El a anunţat că le cere explicaţii pe această temă celor doi iniţiatori - senatorii PSD Titus Corlăţean şi Ovidiu Donţu - şi totodată să retragă această iniţiativă.

"PSD nu susţine organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul României. Ştiu că a fost iniţiativa unui coleg. PSD nu susţine această iniţiativă din mai multe motive. Dezbaterea în sine este una foarte profundă şi subiectul este foarte profund şi nu vreau ca dezbaterea şi discuţiile despre tema acelui referendum să fie amestecate cu campania electorală. De asemenea, 11 decembrie este o zi extrem de importantă pentru viitorul României şi cred că românii ar trebui să aibă posibilitatea să discearnă (...) ce trebuie să facă fiecare partid. Amestecarea acestor două teme de dezbatere nu face bine. Poporul, românii trebuie să decidă prin referendum, dar nu organizat odată cu alegerile", a subliniat preşedintele PSD într-o conferinţă de presă.

Senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean au depus la Senat un proiect de lege pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei. Conform acestuia, cetăţenii României sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire, iar cheltuielile pentru organizarea referendumului se suportă de la bugetul de stat pe anul 2016, cerându-se procedură de urgenţă pentru adoptarea legii în Parlament.

x close