Antena 3 CNN Politică PSD păstrează în rezervă apelul la CCR pe legile asumării, dacă moţiunile de cenzură pică

PSD păstrează în rezervă apelul la CCR pe legile asumării, dacă moţiunile de cenzură pică

PSD păstrează în rezervă apelul la CCR pe legile asumării, dacă moţiunile de cenzură pică
Sursa foto: Olguþa Vasilescu
03 Iun 2010   •   14:20

Social-democraţii vor ataca la Curtea Constituţională legile pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea, dacă moţiunile de cenzură nu vor fi adoptate în Parlament, a anunţat joi, purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu. Ea a arătat că departamentele partidului vor propune conducerii PSD această variantă de lucru.

"Vrem să folosim toate armele constituţionale pe care le avem la îndemână, pentru a opri acest Guvern să transforme România într-o ţară de lumea a treia", a explicat Olguţa Vasilescu
Până atunci, parlamentarii social-democraţi nu vor depune niciun amendament la cele două legi pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea luni, a preciuat şeful Departamentului de politici sociale al PSD, Ioan Cindrea, a precizat că
"Nu vom depune amendamente, pentru că cele două legi sunt împotriva intereselor cetăţenilor, sunt antisociale, neconstituţionale şi antieconomice. Măsurile din cele două legi trebuie în ansamblu eliminate, şi nu amendate", a mai spus deputatul PSD.
Cindrea a subliniat că PSD va prezenta cele două moţiuni de cenzură luni, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe cele două legi, textul celor două iniţiative fiind în cea mai mare parte finalizat. Textul final va fi gata, cel mai probabil, luni, în funcţie de modificările de ultimă oră aduse de Guvern ordonanţelor prin care sunt reduse pensiile şi salariile.Moţiunile vor cuprinde anexe în care vor fi prezentate măsurile anticriză alternative ale PSD, PC, respectiv PNL.
Printre soluţiile PSD care vor figura în anexa la moţiuni se vor regăsi introducerea cotelor diferenţiate de TVA şi a impozitării diferenţiate, cu trei trepte, de 15, 25 şi 35% pentru venituri sub salariul mediu brut, peste salariul mediu brut, respectiv peste 3.000-3.500 lei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elevii încep azi evaluarea națională
x close