Antena 3 CNN Politică PSD+PC şi PNL vor susţine două moţiuni de cenzură, câte una pe fiecare lege asumată de Guvern

PSD+PC şi PNL vor susţine două moţiuni de cenzură, câte una pe fiecare lege asumată de Guvern

PSD+PC şi PNL vor susţine două moţiuni de cenzură, câte una pe fiecare lege asumată de Guvern
Sursa foto: Parlament
02 Iun 2010   •   17:00

PSD şi PNL vor depune marţi două moţiuni de cenzură separate după ce Guvernul îşi va angaja luni răspunderea pe cele două proiecte de legi privind măsurile de austeritate: Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi Legea privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar. Fiecare moţiune de cenzură va viza conţinutul unei singure legi, PNL şi PSD convenind să susţină un text comun în cazul fiecărui demers, la care să adauge separat propriile viziuni privind soluţiile alternative care ar trebui aplicate pentru combaterea crizei şi reducerea deficitului bugetar. În caz de respingere a acestor moţiuni, reprezentanţii Opoziţiei îşi rezervă dreptul de a mai iniţia un al treilea demers de acest gen în cadrul acestei sesiuni legislative.

"Întrucât vor avea loc două asumări separate, una pe reducerile de salarii şi una pe reducerile de pensii, pentru a le bloca pe amândouă, din punct de vedere tehnic, va fi nevoie de două moţiuni de cenzură. În acest caz, în principiu, dat fiind timpul alocat dezbaterilor moţiunilor de cenzură în Parlament, ele ar putea fi votate în două zile separate", a declarat Radu Moldovan, purtător de cuvânt al formaţiunii.

Acesta a mai precizat că moţiunile vor fi iniţiate de PSD şi vor avea trei anexe, cu măsurile alternative propuse de PSD, PNL şi, respectiv, PC.

Antena3.ro

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close