Antena 3 CNN Politică PSD: PDL foloseşte comisii academice ca instrument politic

PSD: PDL foloseşte comisii academice ca instrument politic

PSD: PDL foloseşte comisii academice ca instrument politic
Sursa foto: Foto: coachdawnwrites.com
29 Iun 2012   •   19:34

PSD acuză PDL că foloseşte comisii academice ca "instrument politic", politizând o dispută care ar fi trebuit să fie clarificată "cu rigoare academică", informează Mediafax.
   
"Este regretabil că PDL a dus lupta politică până la acest nivel, în care şi mediul academic are de suferit! Aşa înţelege PDL să ducă această luptă politică, în momentul în care nu mai are niciun argument pentru a convinge opinia publică. Prin instigări, manipulări şi scenarii de culise, s-a ajuns până la folosirea ca instrument politic şi a unor comisii academice. Domnii Funeriu, Miclea şi Baba au politizat foarte mult o dispută care ar fi trebuit să fie clarificată cu rigoare academică, punând în pericol credibilitatea unei întregi instituţii - CNATDCU", se arată într-un comunicat al PSD remis, vineri.
   
În opinia PSD, "astfel de situaţii sunt de natură a arunca o pată asupra întregului sistem academic doar pentru a se atinge un obiectiv politic".
   
"Îndemnăm PDL la respectarea legii şi la decenţă în atitudinea publică, şi îi cerem să nu mai intervină pentru a politiza şi mai mult. Instituţiile în drept se vor pronunţa în legătură cu toate controversele din prezent, iar singura soluţie pe care o avem este aceea de a încerca să limităm influenţa politicului asupra mediului universitar. PDL are o mare problemă de credibilitate, după pierderea alegerilor locale şi înaintea alegerilor interne şi se foloseşte de această situaţie în acelaşi mod în care a guvernat în aceşti ani - prin ură, instigare, dezbinare şi manipulări", mai susţine PSD.
   
Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, vineri, că PDL cere în mod oficial demisia premierului Victor Ponta, arătând că prim-ministrul trebuie să se ţină de cuvânt şi să demisioneze după ce CNATDCU a decis că acesta a plagiat în lucrarea sa de doctorat.
   
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa de vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.
   
Decizia Consiliului a fost luată prin votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21.
   
În urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educaţiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.
   


×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close