Antena 3 CNN Politică PSD reaprinde scânteia discordiei cu PNL. Niţă: Multe probleme de azi, cauza proastei guvernări PNL

PSD reaprinde scânteia discordiei cu PNL. Niţă: Multe probleme de azi, cauza proastei guvernări PNL

PSD reaprinde scânteia discordiei cu PNL. Niţă: Multe probleme de azi, cauza proastei guvernări PNL
Sursa foto: Constantin Niþã
02 Iun 2010   •   12:03

Demersul de normalizare a relaţiilor cu PNL încercat de liderul social-democrat Victor Ponta în ultima vreme nu este împărtăţit şi de colegii săi de partid. Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a atacat, miercuri, prestaţia fostei guvernări liberale, afirmând că multe dintre problemele de astăzi sunt şi din cauza "proastei guvernări a liberalilor". El a mai susţinut că PSD nu este remorca lui Crin Antonescu, deşi cele două partide sunt unite de dorinţa de a schimba Guvernul şi de a scoate România din criză. În schimb, viziunile celor două partide legate de cea mai bună formă de guvernare sunt total diferite: guvernul de tehnocraţi este dorit de liderul liberal, Crin Antonescu, dar respins de PSD.
"Trebuie să existe forţe politice care să-şi asume răspunderea. Un Guvern tehnocrat va fi la mâna celor care l-au pus. Prin urmare, nu are nicio relevanţă în societatea românească existenţa unui Guvern de tehnocraţi, care ce să facă, să stea o perioadă de timp, să organizeze alegerile anticipate sau celelalte alegeri ? Nu văd niciun motiv pentru care ar trebui numit un Guvern de tehnocraţi. Trebuie să-şi asume răspunderea partidele politice", a susţinut Constantin Niţă, la RFI România.
Vicepreşedintele PSD a subliniat că PSD nu poate să fi unit în acţiuni cu un partid de dreapta. "Noi nu putem să fim uniţi cu un partid de dreapta. Că ne putem înţelege în anumite chestiuni, cum este moţiunea de cenzură, cum am votat moţiunea simplă de ieri (marţi, 1 iunie - n.r.), asta-i altceva".
De aceea PSD nu poate fi la remorca lui Crin Antonescu. "Ce, trebuie să fim noi la remorca domnului Antonescu? Ce să-i facem noi, să-i aprobăm noi toate ideile, toate propunerile lui? Nu. Noi suntem un partid de sine stătător, suntem cel mai mare partid din România, am condus această ţară atâţia ani de zile, avem specialiştii noştri, avem doctrina noastră, care sub nicio formă nu poate fi aceeaşi cu dotrina liberală şi neo-liberală. Noi avem programul nostru politic, avem ţintele noastre din punct de vedere macroeconomic, gândim altfel programul economic de redresare a României, deci ne despart foarte multe lucruri. Asta nu înseamnă că nu găsim şi elemente comune, de pildă modul în care să scoatem România din criză. Nu înseamnă că nu vom sprijini anumite reforme, propuneri, pe care Partidul Naţional Liberal le va face", a explicat liderul social-democrat.
Niţă nu a ezitat să reia tocmai argumentele care îi nemulţumesc foarte mult pe liberali: responsabilitatea pentru starea economiei româneşti aparţine şi "proastei guvernări liberale".
"Eu cred că multe dintre problemele pe care le avem astăzi le avem şi din cauza proastei guvernări a liberalilor. Ca să ne înţelegem foarte clar asupra acestei chestiuni. Multe programe economice care au fost făcute de către liberali şi mai ales deficitul mare care a fost lăsat în anul 2008, după o guvernare cu creştere economică, care este, cum să vă spun, anapoda, să ai creştere economică şi să vii cu deficit 5,4%, deci va trebui odată să analizăm şi această chestiune", a spus Niţă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close