Antena 3 CNN Politică PSD reclamă ordonanțele Guvernului Orban la toate instituțiile europene

PSD reclamă ordonanțele Guvernului Orban la toate instituțiile europene

PSD a reclamat președintelui Comisiei Europene, Comisiei de la Venetia și liderului Socialiștilor europeni modul în care guvernul PNL a adoptat cele 25 de ordonanțe de urgență.

PSD reclamă ordonanțele Guvernului Orban la toate instituțiile europene
07 Feb 2020   •   14:23

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat încă de miercuri că PSD va scrie Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la Ordonanța de Urgență ce modifică sistemul electoral și va sesiza și Comisia de la Veneția.

Totodată, Ciolacu a anunțat că va cere desecretizarea stenogramelor din ședința de Guvern de marți seara, când Executivul a adoptat, pe bandă rulantă, 25 de ordonanţe de urgenţă şi 31 de hotărâri. 

„Eu, în virtutea funcției de președinte al Camerei, nu am acces, în acest moment, la toate Ordonanțele votate azi-noapte de către Guvernul Orban. Îi felicit, între ghilimele, pentru acest record absolut, de 25 de Ordonanțe și 31 de Hotărâri de Guvern date într-o noapte. Categoric vom scrie mai mulți președinți de partide Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la Ordonanța de modificare a sistemului din nou electoral”, a spus Ciolacu. O să sesizăm iar comisia de monitorizare de la APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei) şi Comisia de la Veneția și vom cere desecretizarea stenogramelor din ședința de guvern de azi-noapte, să vadă şi să citească toţi românii ce s-a putut întâmpla într-o şedinţă de guvern din toiul nopţii. O să revenim după moţiunea de cenzură care va trece", a anunţat, miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Circulație deviată pe Autostrada A2, din cauza lucrărilor la podul peste brațul Borcea! Anunțul CNAIR
x close