Antena 3 CNN Politică PSD respinge ideea Consiliului Naţional propusă de Băsescu. Set de 10 măsuri remis actualei Puteri

PSD respinge ideea Consiliului Naţional propusă de Băsescu. Set de 10 măsuri remis actualei Puteri

PSD respinge ideea Consiliului Naţional propusă de Băsescu. Set de 10 măsuri remis actualei Puteri
Sursa foto: Victor Ponta
10 Mai 2010   •   12:59

PSD nu va participa marţi, la discuţiile de la Cotroceni, la care conducerea social-democrată a fost invitată de către preşedintele Traian Băsescu, deoarece nu vrea să gireze cu prezenţa sa seria de măsuri anunţate încă de joi de şeful statului şi nici să participe la o întâlnire în care să fie puşi în faţa faptului împlinit, a declarat luni, liderul social-democrat, Victor Ponta. El a arătat că în contextul discuţiilor pe care Băsescu le va purta astăzi cu reprezentanţii majorităţii parlamentare, PSD a remis acestuia o scrisoare cu 10 măsuri anticriză propuse Puterii actuale. PSD se va întruni miercuri în şedinţă de Comitet Executiv pentru a stabili calandarul de acţiuni anti-guvernamentale: moţiune de cenzură, discuţii cu societatea civilă şi sindicatele pentru organizarea unor acţiuni de protest care vor merge până la greva generală.

Potrivit lui Ponta cele 10 măsuri propuse puterii actuale privesc profesionalizarea aparatului de colectare a taxelor, lupta cu evaziunea fiscală, stoparea contractelor preferenţiale din energie, depolitizarea administraţiei publice, acordarea de fonduri publice pe prirorităţi reale, reducerea garanţiilor cerute companiilor la contractele publice, scurtarea perioadei deacordarea fondurilor europen, deblocarera programelor europene aflate în derulare, facilităţi pentru investitorii care crează locuri de muncă şi acordarea în continuare de subvenţii pentru sectorul agriculturii.

În paralel, miercuri, conducerea social-democrată va stabili în şedinţă de Comitet Executiv planul de măsuri economice şi sociale pe care îl va iniţia: dialog social alternativ cu societatea civilă şi cu sindicatele, calendarul şi temele viitoarei moţiuni de cenzură.

Ponta a anunţat că PSD nu va participa la discuţiile la care au fost invitaţi marţi, la Cotroceni, de către preşedintele Traian Băsescu.

?Nu vom participa mâine la întâlnirea la care am fost invitaţi de preşedintele Traian Băsescu, invitaţie nulă şi neserioasă din moment ce toate deciziile au fost adoptate, au fost comunicate joi de preşedintele Traian Băsescu, iar azi delegaţia FMI deja pleacă din România cu acele angajamente de tăieri de pensii, salarii şi ajutoare speciale. Nu are rost să participăm mâine (marţi, n.r) la o întâlnire deja aranjată, în care eventual să fim puşi să garantăm sau să girăm nişte măsuri cu care nu numai că nu suntem de acord, dar pe care le considerăm împotriva populaţiei şi total ineficeinte", a explicat Ponta refuzul său.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close