Antena 3 CNN Politică PSD: ”România Educată se vede la sate! 23 de școli din Bihor fără NICIUN elev care să promoveze Evaluarea Națională”

PSD: ”România Educată se vede la sate! 23 de școli din Bihor fără NICIUN elev care să promoveze Evaluarea Națională”

PSD critică proiectul ”România Educată” lansat de președintele Klaus Iohannis, spunând că acestuia nu i se văd efectele pozitive, iar acest lucru se reflectă mai ales la școlile din sate, unde promovabilitatea la examenele naționale este foarte mică.

PSD: ”România Educată se vede la sate! 23 de școli din Bihor fără NICIUN elev care să promoveze Evaluarea Națională”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    06 Iul 2021   •   13:05

”ROMÂNIA EDUCATĂ" se vede la sate!

 23 de școli din Bihor - fără NICIUN elev care să promoveze Evaluarea Națională”, a scris PSD, alături de postarea distribuită de la PSD Bihor.

Și PSD Bihor a criticat proiectul ”România Educată”, al cărui rezultate nu sunt vizibile, mai ales în satele din țară.

”Cine nu a auzit de proiectul amiral al educației românești? Dar, la modul concret, l-a parcurs măcar o dată cineva dintre cei direct interesați?

Rezultatele de la ultima Evaluare Națională din Bihor ne arată că nici măcar armata liberală venită, vezi Doamne!, să-l pună în practică, nu crede, la 5 ani de la lansare, în mega-proiectul prezidențial.

Așa cum ne-a obișnuit, PNL știe să livreze vorbe. Și atât.

”23 de școli fără elevi promovați la Evaluarea Națională în Bihor”

La Bihor, prezența și rata de succes au fost sub nivelul național. 23 de școli fără elevi promovați la Evaluarea Națională.

Efectul gestiunii dezastruoase a fenomenului în timpul pandemiei.

Pe plan local au venit cu vreo soluție, au schițat o măsură? Nu.

Aș zice că preocuparea de bază a conducerii PNL a Inspectoratului Școlar a fost utilizarea administrației în războiul pentru putere cu colegii de partid care conduc liceele etalon din județ. Instrumentarul folosit, rudimentar (amenințări, sancțiuni, poziții de forță), nu a dat rezultate, parte din decizii fiind anulate de instanță.

”PNL nu are soluții la acest fenomen”

Diferă cu ceva de imaginea confruntării naționale între pretendenții la funcții interne în PNL? Cu nimic.

Care este viziunea acestui partid pentru învățământul românesc? Cum prevenim abandonul școlar și segregaționismul cultural al minorității rome din comunitățile de la sate? Cei 5 ani ai României educată ne arată că PNL nu are soluții la acest fenomen.

Prioritățile din educație ale coaliției PNL+USR sunt legate de educația sexuală în școli, copierea unor modele urbane din exterior. Educația rurală a fost abandonată.

Singura forță politică care poate schimba această direcție este PSD”, a sris pe Facebook și PSD Bihor.

×
Subiecte în articol: PSD romania educata Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close