Antena 3 CNN Politică PSD şi ALDE au semnat protocolul de guvernare. Liviu Dragnea: ”Mergem împreună la Cotroceni și propunem un candidat unic pentru funcția de premier”

PSD şi ALDE au semnat protocolul de guvernare. Liviu Dragnea: ”Mergem împreună la Cotroceni și propunem un candidat unic pentru funcția de premier”

PSD şi ALDE au semnat protocolul de guvernare. Liviu Dragnea: ”Mergem împreună la Cotroceni și propunem un candidat unic pentru funcția de premier”
19 Dec 2016   •   16:17

PSD şi ALDE au semnat, luni, la Palatul Parlamentului, un protocol de guvernare, în prezența liderilor politici Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin.

Documentul cuprinde trei obiective principale: asigurarea creşterii economice sustenabile şi de noi locuri de muncă, creşterea bunăstării materiale şi a calităţii vieţii şi respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Liviu Dragnea a precizat că că PSD și ALDE vor avea un candidat unic pentru funcția de premier.

”PSD și ALDE vor alcătui un program comun de guvernare, prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale. Având în vedere că deținem împreună 250 de mandate din totalul de 465, coaliția guvernare pentru dezvoltare și democrație PSD-ALDE va propune un candidat unic pentru funcția de prim ministru, desemnat de comun acord, și va susține prin vot în Palrmament un guvern de coaliție condus de acesta, a cărui echipă de guvernare va fi formată din miniștri desemnați proporțional de către PSD și ALDE ”, a spus Liviu Dragnea.

În protocol, cele două formaţiuni se angajează ca toate numirile politice din ministere, din agenţiile guvernamentale, din aparatul de lucru al Guvernului, din instituţiile ce reprezintă Guvernul în teritoriu să fie făcute proporţional, în baza criteriilor competenţei, integrităţii şi determinării de a realiza obiectivele de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti din programul comun de guvernare.

Prezentul protocol este încheiat pentru întreaga durată a mandatului parlamentar decembrie 2016 - decembrie 2020.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close