Antena 3 CNN Politică PSD şi PNL susţin suspendarea lui Traian Băsescu, dar cu precauţie. UNPR o consideră un demers pur politicianist

PSD şi PNL susţin suspendarea lui Traian Băsescu, dar cu precauţie. UNPR o consideră un demers pur politicianist

PSD şi PNL susţin suspendarea lui Traian Băsescu, dar cu precauţie. UNPR o consideră un demers pur politicianist
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Iul 2010   •   11:11

Social-democraţii şi liberalii spun că, mai întâi, trebuie găsită o alternativă de guvernare, iar dacă demersul lor va fi refuzat, abia atunci Traian Băsescu trebuie suspendat. Toţi sunt de acord, însă, că la Palatul Victoria şi la Cotroceni este nevoie de alţi oameni.

Liberalii şi social democraţii nu spun nici da nici ba. Oricât şi-ar dori o schimbare lasă de înţeles că nu vor să repete experienţa suspendării din 2007.

"Am învăţat de la precedentul referendum că nu e suficient să propui demiterea", a declarat Adrian Severin, europarlamentar PSD.

"Opoziţia are datoria să ofere alternativa de Guvern, iar dacă Traian Băsescu ar refuza să pună un nou Guvern am avea cadrul legal pentru a-l suspenda", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu.

Boc: Cererea de suspendare a preşedintelui Băsescu este "o fumigenă de vară"

Solicitarea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu depusă de către preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, reprezintă "o fumigenă de vară", menită doar să furnizeze subiecte de discuţie, consideră liderul PDL, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

"Este o fumigenă de vară, pentru a da oamenilor subiect de discuţie şi mass-media prilej de comentariu. Eu cred că cei care au făcut anterior acest demers au învăţat din lecţiile istoriei şi, în consecinţă, nu merită comentarii suplimentare. Uitaţi-vă în istorie, totdeauna istoria se repetă, dar mereu cu alte date", a spus Boc, solicitat de jurnalişti să comenteze acest demers.

UNPR nu va susţine nici suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi nici alte demersuri ce pot duce la instabilitate politică, guvernamentală, economică sau socială, se arată într-un comunicat al formaţiunii, citat de Mediafax.

UNPR consideră că, în acest moment, orice discuţie privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, inclusiv solicitarea depusă de senatorul Dan Voiculescu, este un demers pur politicianist, care nu răspunde nici interesului naţional şi nici priorităţii legate de lupta împotriva crizei economice.

Potrivit comunicatului citat, UNPR menţionează că "devine tot mai clar faptul că în laboratoarele anumitor partide şi la sediile anumitor firme se fac calcule şi se pregătesc scenarii privind suspendarea preşedintelui".
"Dar la fel de evident este faptul că un astfel de demers ar duce la o gravă instabilitate politică, ar avea consecinţe economice extrem de severe şi ar putea genera tensiuni sociale fără precedent în ultimii 20 de ani", continuă comunicatul.

Mai mult, UNPR subliniază că nu va susţine nici suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi nici alte demersuri ce pot duce la instabilitate politică, guvernamentală, economică sau socială.
"UNPR îşi reafirmă opţiunea pentru apărarea interesului naţional. Iar interesul naţional, în acest moment, este să oferim României stabilitate şi măsuri economice care să scoată ţara din criză", conchide comunicatul.

Dan Voiculescu a depus la Biroul Permanent al Senatului o cerere pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Solicitarea a fost depusă pe 1 iulie. În textul cererii se arată: Traian Băsescu şi-a asumat, de facto, poziţia de principal conducător al puterii executive şi a iniţiat şi promovat măsuri antisociale şi ilegale precum cea privind reducerea pensilor cu 15%, declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională. Informaţia fost făcută publică de site-ul inpolitics.ro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD UNPR PNL suspendare Adrian Severin Emil Boc
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close