Antena 3 CNN Politică PSD Timiș, despre moţiunea de cenzură: Partidele care au depus-o formează un nou şi dezastruos CDR

PSD Timiș, despre moţiunea de cenzură: Partidele care au depus-o formează un nou şi dezastruos CDR

PSD Timiș, despre moţiunea de cenzură: Partidele care au depus-o formează un nou şi dezastruos CDR
Sursa foto: sursă foto: Facebook
03 Oct 2019   •   15:02

 Preşedintele PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat, joi, că partidele care au depus moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă aparţine au format o nouă alianţă politice "un nou sau un dezastruos CDR", pentru că nu sunt în stare să îşi armonizeze ideile şi să vină cu o propunere serioasă de guvernare.

"Aşa zisa opoziţie a depus această moţiune pe care au şi citit-o în Parlament. Este una dintre cele mai penibile acte posibile de acest gen care au fost depuse, în istoria Parlamentului României. Am studiat documentul foarte repede, pentru că nu sunt decât opt pagini şi jumătate, mai multe sunt paginile cu semnături decât un act efectiv de moţiune de cenzură de a înlătura un guvern (...) Din păcate, observăm în acest moment formarea unei noi alianţe politice, un nou sau un dezastruos CDR format din PNL, care ocupă locul PNŢCD, din partidele care au semnat moţiunea, USR, PMP, ALDE şi Pro România. De fapt, nu este o Opoziţie constructivă la nivelul Parlamentului, ci este mai mult un comitet de sprijin pentru candidatura la Preşedinţie a lui Klaus Iohannis", a afirmat Călin Dobra, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

Liderul social-democraţilor timişeni a transmis Opoziţiei că nu semnăturile duc la trecerea moţiunii, ci votul. "Iar din acest punct de vedere vă asigur că PSD, la nivel naţional, are voturile suficiente astfel încât guvernul actual să-şi continue activitatea", a adăugat liderul PSD Timiş.

Călin Dobra a mai menţionat că demersul opoziţiei la nivel parlamentar urmăreşte menţinerea blocajului în actul guvernării actuale.

"Mă surprinde cel mai mult semnătura foştilor colegi de guvernare de la ALDE pentru această moţiune de cenzură, prin care ei au semnat împotriva lor. Nici nu e de mirare, pentru că unul dintre miniştrii din judeţul Timiş (Anton Anton, n.red.), care a semnat această moţiune de cenzură împotriva propriei activităţi, nici nu a venit vreodată în judeţul Timiş să discute problemele administrative ale judeţului şi un sprijin pentru judeţ. Să nu uităm că până nu demult, foştii noştri colegi de la ALDE au fost în postura de miniştri, secretari de stat, în funcţii de decizie la nivel guvernamental", a afirmat Călin Dobra.

Preşedintele PSD Timiş a subliniat că "această adunătură de partide" care au semnat moţiunea de cenzură nu au niciun fel de direcţie şi de aceea PSD nu este îngrijorat de un ipotetic succes al moţiunii. "Sunt ferm convins că nu vor fi în stare să-şi armonizeze ideile şi să vină cu o propunere serioasă şi de guvernare şi de echipă guvernamentală", a spus Dobra.

El a mai argumentat că PSD este "singurul partid serios", care şi-a asumat şi actul de guvernare şi programul de guvernare şi care a venit în faţa românilor cu măsuri concrete şi că este ferm convins şi că după data de 10 octombrie, când va fi votată respingerea moţiunii, nu se va mai putea discuta despre blocarea Guvernului, iar preşedintele Klaus Iohannis va înţelege că va trebui să dea drumul numirii miniştrilor pe funcţii. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: motiune de cenzura Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close