Antena 3 CNN Politică PSD votează prelungirea stării de urgență, dar condiționat. Ce trebuie să îndeplinească guvernul Orban

PSD votează prelungirea stării de urgență, dar condiționat. Ce trebuie să îndeplinească guvernul Orban

Potrivit unei postări pe o rețea socială, PSD va vota prelungirea stării de urgență, însă cu câteva condiții.

PSD votează prelungirea stării de urgență, dar condiționat. Ce trebuie să îndeplinească guvernul Orban
Sursa foto: facebook/psd
16 Apr 2020   •   11:43

”#PNL și-a demonstrat incapacitatea. Guvernul Orban trebuie determinat să acționeze, să facă ceva concret pentru oameni!

Inexistența testării masive a populației, lipsa transparenței informărilor și achizițiilor publice, lipsa măsurilor concrete pentru salvarea locurilor de muncă și pentru relansarea economiei, lipsa măsurilor concrete de sprijin a populației în aceste momente și lipsa măsurilor pentru agricultura românească sunt motivele pentru care #PSD a decis să voteze încuviințarea stării de urgență, dar #CONDIȚIONAT!

Guvernul va acționa pentru #deplina respectare și aplicare a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.

Pentru a suplini lipsa de transparență a datelor comunicate, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului, săptămânal și ori de câte ori este chemat, un #RAPORT cuprinzând #măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19 și #motivele care le-au determinat.

La încetarea stării de urgență, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului un #RAPORT complet privind măsurile adoptate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19, măsurile cu caracter economic și social, temeiurile și #efectele produse.

La încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi va trebui să facă un #control şi să prezinte Parlamentului un #raport. Toți cetățenii trebuie să știe cum s-au făcut achizițiile publice. Dacă legea a fost sau nu respectată!”, se arată în postarea de pe rețeaua socială. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close