x close

PSD votează prelungirea stării de urgență, dar condiționat. Ce trebuie să îndeplinească guvernul Orban

de L.D.    |    16 Apr 2020   •   11:43
PSD votează prelungirea stării de urgență, dar condiționat. Ce trebuie să îndeplinească guvernul Orban facebook/psd

Potrivit unei postări pe o rețea socială, PSD va vota prelungirea stării de urgență, însă cu câteva condiții.

”#PNL și-a demonstrat incapacitatea. Guvernul Orban trebuie determinat să acționeze, să facă ceva concret pentru oameni!

Inexistența testării masive a populației, lipsa transparenței informărilor și achizițiilor publice, lipsa măsurilor concrete pentru salvarea locurilor de muncă și pentru relansarea economiei, lipsa măsurilor concrete de sprijin a populației în aceste momente și lipsa măsurilor pentru agricultura românească sunt motivele pentru care #PSD a decis să voteze încuviințarea stării de urgență, dar #CONDIȚIONAT!

Guvernul va acționa pentru #deplina respectare și aplicare a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.

Pentru a suplini lipsa de transparență a datelor comunicate, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului, săptămânal și ori de câte ori este chemat, un #RAPORT cuprinzând #măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19 și #motivele care le-au determinat.

La încetarea stării de urgență, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului un #RAPORT complet privind măsurile adoptate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19, măsurile cu caracter economic și social, temeiurile și #efectele produse.

La încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi va trebui să facă un #control şi să prezinte Parlamentului un #raport. Toți cetățenii trebuie să știe cum s-au făcut achizițiile publice. Dacă legea a fost sau nu respectată!”, se arată în postarea de pe rețeaua socială. 

Parteneri
Parteneri
sati