Antena 3 CNN Politică PSD a prezentat la Washington rolul pozitiv pe care România îl are în stabilitatea regiunii Mării Negre

PSD a prezentat la Washington rolul pozitiv pe care România îl are în stabilitatea regiunii Mării Negre

Reprezentanții PSD au continuat să sublinieze rolul pozitiv al României în menținerea stabilității în regiunea Mării Negre în timpul vizitei lor la Washington.

PSD a prezentat la Washington rolul pozitiv pe care România îl are în stabilitatea regiunii Mării Negre
Sursa foto: Facebook I Partidul Social Democrat
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2023   •   18:25

Membrii PSD au purtat discuții cu membri ai Congresului, precum Colin Allred, Eric Swalwell și Bill Huizenga, care susțin Black Sea Security Act și sunt implicați în politica externă a SUA.

De asemenea, i-au invitat pe acești reprezentanți să viziteze România pentru a înțelege mai bine provocările regiunii și pentru a explora împreună proiecte concrete în cadrul Inițiativei celor trei mări.

"Întâlnirea de la National Democratic Institute cu președintele Derek Mitchell și echipa lui a prilejuit dezbaterea despre valorile și proiectele comune pentru dezvoltarea unei societăți inclusive, care să dea o șansa egală tuturor cetățenilor români", potrivit unui comunicat PSD.

La Departamentul de Stat, au discutat despre situația politică cu Alan Meltzer și Jessica Warder, responsabili pentru Europa Centrală și de Est, evidențiind importanța programului Visa Waiver și angajamentul administrației americane de a accelera procesul de obținere a vizelor pentru români.

Citește și: Românii ar putea scăpa de vizele pentru Statele Unite! Proiectul a fost depus în Senat

De asemenea, la Departamentul de Comerț, au avut discuții cu Doreen Parekh și Antonios Louloudakis despre intensificarea schimburilor comerciale și extinderea investițiilor americane în România.

Delegația României a fost apreciată pentru participarea sa la programul Select USA, unde a avut cea mai mare delegație din Europa, inclusiv start-up-uri în domeniul tehnologiei, demonstrând creativitatea antreprenorilor români.

×
Subiecte în articol: PSD Washington Marea Neagrã
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close