Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Traian Băsescu, prietenul Ungariei, adversarul României

Punctul de Întâlnire. Traian Băsescu, prietenul Ungariei, adversarul României

Punctul de Întâlnire. Traian Băsescu, prietenul Ungariei, adversarul României
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Oct 2014   •   19:40
Cu doar 27 de zile inaintea primului tur al prezidentialelor din Romania, presedintele aflat pe calea de iesire, Traian Basescu, face jocuri necurate, asa cum i-a fost intreg mandatul. 
 
Una din cele mai serioase probleme ale tarii noastre, dar si ale regiunii in care ne aflam si a Europei este cea privind extremismul si initiativele de autonomie teritoriala pe criterii entice. 
 
De fiecare data cand e vorba despre alegeri, fie ca e vorba despre cele locale, parlamentare sau prezidentiale, UDMR mai face un pas catre separarea de majoritatea romaneasca. 
 
Multi politicieni spun de fiecare data ca e vorba despre jocuri politice pentru obtinerea de voturi din partea UDMR. Insa cei mai multi romani afirma ca formatiunea ce reprezinta comunitatea maghiara din Romania se joaca mereu cu focul, instiga propriul electorat la separatism si face pasi marunti dar siguri catre o situatie ce ar putea deveni foarte greu de gestionat in viitorul apropiat.
 
Marile partide romanesti s-au intrecut de-a lungul timpului sa faca tot felul de compromisuri cu UDMR pentru obtinerea unei majoritati parlamentare dar si pentru o asa zisa "pace etnica" in Transilvania care este oricum dorita si mentinuta de toti locuitorii onesti ai acestei provincii istorice romanesti. 
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close