Antena 3 CNN Politică Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României: Modul în care acționează Guvernul e grav

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României: Modul în care acționează Guvernul e grav

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României: Modul în care acționează Guvernul e grav
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    16 Mai 2017   •   12:26

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, a transmis marți poziția președintelui privind amendamentul adoptat de Comisia de apărare, prin care sunt eliminate din procedura de numire a şefului DGPI avizul CSAT şi obligativitatea ca directorul acestei structuri să fie cadru militar în activitate.

Eliminarea CSAT este un demers cu o miză politică, a spus Mădălina Dobrovolschi, marți, la Palatul Cotroceni.

„E o nouă acțiune care pare că face parte dintr-un plan de limitare a atribuțiilor președintelui(...). Din punctul de vedere al modului în care ar trebui să funcționeze statul de drept este problematic. Sunt influențe negative în ceea ce privește arhitectura statului, arhitectura constituțională întrucât vorbim despre despre o instituție care face parte din această structură a securității naționale”, a spus Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis.

„Este grav și îngrijorător modul în care se acționează și vedem că este deja o practică a modului în care această conducere, acest guvern de fapt, o aplică în mai multe contexte. E cu totul special faptul că vorbim despre CSAT, o instituție care ar trebui să-și dea avizul”, a adăugat ea.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close