Antena 3 CNN Politică R. Anastase: Strategia de politică externă a României - o idee bună, prost redactată

R. Anastase: Strategia de politică externă a României - o idee bună, prost redactată

R. Anastase: Strategia de politică externă a României - o idee bună, prost redactată
09 Sep 2007   •   14:30

Europarlamentarul democrat, Roberta Anastase a criticat, duminică, într-o conferinţă de presă, documentul de strategie de politică externă a României pentru următorii 10 ani. Potrivit europarlamentarului democrat, această strategie ?este o idee bună, dar, din nefericire, este prost redactată?. Este un document pe care fostul ministru de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, ?nu şi l-ar fi asumat?, a spus ea. ?Pentru diplomaţii de profesie, documentul nu face altceva decât să-i descurajeze?, a subliniat Anastase.

Europarlamentarul democrat a spus că, în documentul asumat de ministrul de externe Adrian Cioroianu, se confundă două instrumente de finanţare atunci când se vorbeşte despre proiectele legate de Balcanii de Vest, cel de vecinătate, cu cel de preaderare. De asemenea, Anastase a spus că în document nu se vorbeşte despre migraţia ilegală, problema Orientului Mijlociu nu este de interes, iar în ceea ce priveşte românii de pretutindeni, nici măcar nu-şi pune problema vizelor. Europarlamentarul democrat a afirmat că, potrivit deciziei Colegiului Director, fiecare europarlamentar va trebui să prezinte propria strategie de politică externă. ?Sper să lase orgoliul la o parte şi să încerce să fie mai responsabil?, a afirmat europarlamentarul.

Cu acelaşi prilej, Roberta Anastase a afirmat că, săptămâna viitoare, va depune la Parlamentul European, un proiect de rezoluţie privind promovarea diversităţii culturale şi protejarea Limbii române. ?Limba română este ceea ce ne uneşte pe noi, românii, fie că locuim în afara graniţelor, fie în interiorul acestora?, a precizat Anastase.

Rompres

×
Parteneri
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România
x close