Antena 3 CNN Politică Radu Stroe: SRI nu a monitorizat doar declaraţiile publice ale Noricăi Nicolai

Radu Stroe: SRI nu a monitorizat doar declaraţiile publice ale Noricăi Nicolai

Radu Stroe: SRI nu a monitorizat doar declaraţiile publice ale Noricăi Nicolai
24 Sep 2007   •   12:24

Liberalii au dat replica în scandalul legat de acuzaţii de poliţie politică aduse SRI. Norica Nicolai a declarat că PNL rămâne un partid care susţine libertatea cetăţenilor şi că acordă prezumţia de nevinovăţie SRI. Rolul serviciilor de securitate sunt bine definte, de aceea dacă se va dovedi că membri ai SRI au monitorizat oameni politici, atunci oamenii simpli nu mai au nicio siguranţă, crede Norica Nicolai. Aceasta spune că a luat la cunoştinţă monitorizarea declaraţiilor sale, dar că nu poate acuza pe nimeni fără dovezi. ?Dacă documentele sunt reale ele dovedesc o practică nelegală, nedemocratică care va afecta negativ statutul de drept al României. Aceste practici trebuie să înceteze?, a spus aceasta.

Preşedintele Comisiei SRI, liberalul Radu Stroe s-a arătat îngrijorat de documentele prezentate de Ciuvică si a spus că nu poate crede că SRI face doar o monitorizare a presei. În şedinţa comisiei SRI Stroe va solicita documentele originale şi materialele anexate. "Nici nu s-a închis bine cazul Coldea că de data aceasta au apărut documente şi nu bileţele. Nu cred că SRI a monitorizat doar declaraţiile publice ale Noricăi Nicolai", a spus Stroe. Primele indicii arată că SRI a făcut poliţie politică, conform liberarilor. Stroe a precizat că documentele prezentate de Ciuvică sunt din perioada în care la conducerea SRI se afla Radu Timofte.

Ciuvică a prezentat duminică două acte semnate de un general SRI, note care ar însoţi materiale mai ample despre Norica Nicolai şi PNL. Acesta susţine că SRI spionează PNL şi pe senatorul liberal Norica Nicolai.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, a declarat că serviciul verifică documentele prezentate de Mugur Ciuvică. SRI nu desfăşoară activităţi de monitorizare a oamenilor politici sau a partidelor politice, conform unui comunicat al instituţiei.

STROE: COMISIA SRI VA ANALIZA ACUZAŢIILE DE POLIŢIE POLITICĂ ADUSE DE CIUVICĂ

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close