Antena 3 CNN Politică Radu Tudor, despre discuția dintre Joe Biden și Klaus Iohannis: ”Este cea mai bună veste pe care o putea primi România”

Radu Tudor, despre discuția dintre Joe Biden și Klaus Iohannis: ”Este cea mai bună veste pe care o putea primi România”

Radu Tudor, analist militar și realizator Antena 3, a spus despre discuția dintre Joe Biden și Klaus Iohannis de astăzi că este ”cea mai bună veste” pentru România, deoarece este important că președintele american a vrut să se consulte cu țara noastră.

Radu Tudor, despre discuția dintre Joe Biden și Klaus Iohannis: ”Este cea mai bună veste pe care o putea primi România”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    09 Dec 2021   •   12:10

Joe Biden, președintele american, va discuta în cursul zilei de joi cu președintele Klaus Iohannis, dar și cu șefii de stat din centrul și estul Europei, care sunt membre NATO.

Întrevederea va fi printr-o videoconferință și are loc după discuțiile extrem de tensionate pe care liderul de la Casa Albă le-a avut cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin și în contextul îngrijorărilor tot mai mari că Rusia s-ar pregăti să invadeze Ucraina.

”Este cea mai bună veste pe care o putea primi România prin faptul că este consultată de președintele Statelor Unite ale Americii, în legătură cu posibila agresiune a Rusiei asupra Ucrainei. Aici, pe flancul de est al NATO, România joacă un rol esențial.

Suntem în prima linie în fața acestei amenințări și dacă, Doamne ferește, Moscova decide să invadeze Ucraina, cred că expunerea noastră geografică aduce un element în plus de pericol.

Președintele Biden a și subliniat că în cazul în care se va întâmpla această nedorită mișcare din partea Rusiei, va întări prezența militară americană în Europa de Est. Și suntem convinți că printre statele care vor fi întărite în cadrul alianței noastre se află și România, iar dialogul cu președintele Klaus Iohannis va viza exact aceste subiecte”, a declarat Radu Tudor, analist militar și realizator Antena 3.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close