Radu Tudor, după ce Iohannis a semnat numirea noilor miniștri propuși de Dăncilă: Acest lucru e de semnalat spun eu. N-aș trece ușor peste el

24 Iul 2019   •   09:24
Radu Tudor, după ce Iohannis a semnat numirea noilor miniștri propuși de Dăncilă: Acest lucru e de semnalat spun eu. N-aș trece ușor peste el foto: captura Antena 3

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, numirea lui Nicolae Moga în funcţia de ministru al Afacerilor Interne şi a Ramonei Mănescu - ministru al Afacerilor Externe, conform unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale. 

Totodată, Iohannis a luat act de demisia lui Carmen Dan de la MAI şi de a semnat decretul de revocare de la MAE a lui Teodor Meleşcanu. 

Radu Tudor a avut o primă reacție după această decizie. Jurnalistul precizează că se simte o diferență de nuanță în ceea ce privește reacția Președintelui Iohannis în cazul noilor remanieri.

”Noi știm că întotdeauna a făcut în acest fel. Și-a luat un timp de gândire mai amplu, având în vedere că doi dintre miniștri sunt propuneri absolut noi, pentru funcțiile acestea înalte e nevoie de un aviz de securitate, de consultare cu partenerii. În mod evident e o asumare de răspundere mai mare pentru premierul Dăncilă având în vedere că vorbim despre doi membrii ai Consiliului Suprem de Apărare a țării și despre dispute foarte serioase care au fost în aceste două domenii. Lipsește componenta de contondență de care aveam parte la Palatul Cotroceni la fiecare remaniere. Acest lucru e de semnalat spun eu. N-aș trece ușor peste el. Nu vreau să întăresc speculațiile potrivit cărora există un dialog între Dăncilă și Iohannis, dar se simte o diferență de nuanță.”, a spus Radu Tudor.

Parteneri
x close