Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: Alegerile locale pot fi organizate în bune condiţii

Raluca Turcan: Alegerile locale pot fi organizate în bune condiţii

Cu toate că întreaga țară se află în criză de coronavirus, iar cazurile cresc tot mai mult pe zi ce trece, alegerile locale de pe 27 septembrie pot fi organizate în condiții sigure.

Raluca Turcan: Alegerile locale pot fi organizate în bune condiţii
Sursa foto: gov.ro
28 Iul 2020   •   20:15

"Alegerile pot fi organizate în bune condiţii. Cine spune că nu pot fi organizate în bune condiţii, nu s-a uitat cum a fost organizat examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Naţională. 

Dumneavoastră ştiţi ce a fost acolo? A fost o muncă de Sisif, dar s-a desfăşurat totul în condiţii foarte, foarte bune. Aşa cum strigau de nu mai puteau că nu o să poată fi ţinute evaluările naţionale, guvernul acesta a demonstrat că poate să organizeze aceste evaluări în bune condiţii. La fel putem să organizăm şi alegerile, doar că cerem PSD-ului să iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?", a afirmat Turcan.

Vicepremierul a spus că Guvernul și Institutul Național de Sănătate Publică vor analiza situația și urmează să adopte un set de măsuri de protecție pentru alegători.

Opoziția crede că alegerile ar duce la înrăutățirea crizei de COVID-19

Pe de altă parte, cei din opoziție sunt de părere că desfășurarea alegerilor locale ar duce la creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, a declarat ieri că organizarea alegerilor poate fi foarte periculoasă pentru sănătatea oamenilor.

”Suntem într-o uriașă brambureală generată de actualul Guvern. Vom avea o creștere a virusului în secțiile de vot. Votul nu se poate desfășura în condițiile în care unii oameni vor fi timorați, speriați, nu vor avea curajul să iasă din casă. Vor fi cu adevărat democratice sau va fi un simulacru de alegeri? Va fi ca în 1946".

De asemenea, nici începerea școlilor nu este o variantă sigură. Trebuie analizată situația din fiecare județ, fiecare comună și fiecare oraș, a mai spus Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan coronavirus
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close