Antena 3 CNN Politică Motivul care stă în spatele acuzațiilor Ralucăi Turcan cu privire la Cîțu. De ce a anunțat tocmai astăzi că nu mai sunt bani de pensii

Motivul care stă în spatele acuzațiilor Ralucăi Turcan cu privire la Cîțu. De ce a anunțat tocmai astăzi că nu mai sunt bani de pensii

Raluca Turcan a transmis, astăzi, un mesaj tranșant colegilor de partid, în care face acuzații grave la adresa liderului PNL, Florin Cîțu. Totodată, ministrul Muncii spune că nu mai sunt bani de pensii.

Motivul care stă în spatele acuzațiilor Ralucăi Turcan cu privire la Cîțu. De ce a anunțat tocmai astăzi că nu mai sunt bani de pensii
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    22 Noi 2021   •   13:40

"Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ți spun repetat că de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook", este mesajul Ralucăi Turcan.

"Este ministrul Muncii, să-şi asume dacă nu mai sunt fonduri"

La scurt timp, premierul Florin Cîţu i-a răspuns Ralucăi Turcan la acuzaţii, replicând că ea este ministrul Muncii şi trebuie să-şi asume.

"Doamna Raluca Turcan dacă avea ceva de spus, putea să vină la ședința de azi a BPN, nu în presă", a spus, luni, Florin Cîțu.

"Este ministrul Muncii, să-şi asume dacă nu mai sunt fonduri", a continuat şeful Guvernului.

Motivul acuzațiilor Ralucăi Turcan

Adevăratele motive ale acuzațiilor făcute de Raluca Turcan se pare însă că sunt altele. 

Surse din PNL au declarat, pentru DCNews, că atacul ministrului Raluca Turcan vine, luni, după ce a aflat că nu va mai primi niciun minister. Inițial, aceasta era vehiculată pentru Ministerul Digitalizării, dar se pare că va fi exclusă complet din Guvern.

Florin Roman se pare că va primi mandatul la Digitalizare. Numele acestuia a fost vehiculat, în ultimul timp, pe mai multe funcții de conducere, în Guvern sau în Parlament. Rămâne de văzut dacă se va concretiza la Digitalizare. Sigur ar fi, însă, că Raluca Turcan nu va fi ministru în Guvernul Ciucă, scrie DCNews,  

Raluca Turcan anunța creșteri de pensii cu până la 12%

"O să vă spun un lucru care este imposibil de realizat şi anume indexarea pensiilor de la 1 decembrie. De la 1 ianuarie le indexăm oricum. Am anunțat cu minim 6% şi, în funcţie de cum se aşază bugetul, venituri-cheltuieli, între 6 şi 12 procente este posibilă orice majorare. Însă unii îşi doresc foarte tare să crească de la 1 decembrie.

Da, şi noi ne dorim, însă lucrul acesta se face legal, da? Pentru a avea bază legală îţi trebuie un act normativ care să facă posibilă această indexare de la 1 decembrie, în condițiile în care cupoanele de pensie se tipăresc deja în noiembrie. Deci noi, acum, tipărim taloanele de pensie pentru luna decembrie. Tehnic nu este posibil. De la 1 ianuarie le indexăm oricum” declara Raluca Turcan, în urmă cu doar 12 zile. 

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close