Antena 3 Politică Ramona Mănescu: Avem nevoie de redeşteptarea patriotismului şi sentimentului național

Ramona Mănescu: Avem nevoie de redeşteptarea patriotismului şi sentimentului național

de G.S.    |    01 Dec 2011   •   12:06
Ramona Mănescu: Avem nevoie de redeşteptarea patriotismului şi sentimentului național
Sursa foto: Foto: ramonamanescu.ro

Dragi români, "Într-o ţară atât de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie şi cum să nu-ţi ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: Sunt român!" (Alexandru Vlahuţă).

Într-o zi atât de importantă pentru România simt nevoia să fac un apel la redescoperirea şi reîntoarcerea la valorile naționale așa cum făcea cu mulți ani în urmă Alexandru Vlahuță.

Avem nevoie, acum, mai mult decât oricând de redeșteptarea patriotismului şi sentimentului național, în memoria istoriei de care putem fi mândri şi cu speranța că ne putem ridica la nivelul măreției înaintașilor noștri.

România înseamnă istorie : Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Carol I, Mihai I
România înseamnă cultura: Eminescu, Goga, Vlahuță, Enescu, Porumbescu, Grigorescu, Baba, Brâncuși.
România înseamnă mari gânditori şi inventatori: Eliade, Cioran, Ţuţea, Paler, Vuia, Coandă, Poenaru, Paulescu.
România înseamnă mari sportivi: Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Gheorghe Hagi.
România suntem noi, cei de azi si de mâine si cred ca in fiecare zi trebuie sa fim recunoscători trecutului având mare grija de prezent si de viitor!
De ziua noastră, de ziua naționala a tuturor romanilor, va doresc si îmi doresc sa putem sta cu fruntea sus si sa spunem cu mândrie ca suntem romani, oriunde in lumea aceasta dar mai ales in Romania!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close