Antena 3 CNN Politică Raport asupra SRI: Informările trimise preşedintelui vizează politicieni

Raport asupra SRI: Informările trimise preşedintelui vizează politicieni

Raport asupra SRI: Informările trimise preşedintelui vizează politicieni
25 Oct 2007   •   17:30

Comisia parlamentară de control al Serviciului Român de Informaţii a finalizat raportul asupra celor 13 note elaborate de Grupul de Evidenţă al SRI. Comisia a constatat că persoanele vizate de notele informative aparţin spectrului politic. În majoritatea cazurilor, persoana căruia îi erau adresate aceste note era preşedintele Traian Băsescu. Cele nouă adrese de prezentare a unor note informative sunt semnate de fostul şef al Grupului de Evidenţă a SRI, generalul Vasile Stanciu, şi conţin următoarea formulă: ?Domnule Director, pentru informarea dumneavoastră...?. Printre persoanele vizate se numără Petre Roman, Teodor Meleşcanu, Codruţ Şereş, Nicolae Vlad Popa, consilieri şi apropiaţi ai premierului Tăriceanu, precum şi unii membrii ai PSD.

Cei vizaţi califică adresele informative ale SRI drept intoxicaţii. Senatorul PC Codruţ Şereş s-a arătat decepţionat de faptul că SRI îl monitorizează cu privire la intenţia sa de a demisiona de la conservatori. ?Credeam că SRI se ocupă de lucruri serioase. (...) Au fost chestiuni, informaţii aruncate mai mult pentru intoxicare, şi mă mir că SRI-ul le-a luat de bune şi le-a dat mai departe?, a declarat Codruţ Şereş.

La rândul său, senatorul PLD Nicolae Vlad Popa a declarat că apariţia numelui său într-o notă SRI pare neveridică. ?Toată această poveste este cusută cu aţă albă şi spun asta pentru că eu nu am avut nicio legătură, în cadrul Alianţei, cu donaţiile sau alte lucruri legate de finanţare. Cred că este vorba despre un fitil, pentru că eu nu ştiu cine a făcut donaţii în Alianţă, ştiu doar despre donaţiile pe care le-am făcut eu?.

Antena 3

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close