Antena 3 CNN Politică Război PNL-UDMR în timpul summitului de la Sibiu. Maghiarii îi cer lui Iohannis să-l potolească pe Rareș Bogdan

Război PNL-UDMR în timpul summitului de la Sibiu. Maghiarii îi cer lui Iohannis să-l potolească pe Rareș Bogdan

Război PNL-UDMR în timpul summitului de la Sibiu. Maghiarii îi cer lui Iohannis să-l potolească pe Rareș Bogdan
09 Mai 2019   •   13:22

Colaborarea PNL – UDMR este aproape imposibilă pe termen mediu și lung. Aceasta este opinia liderilor Uniunii, care sunt deranjați de mesajele venite în ultima perioadă din PNL. Mesajul vine chiar în timp ce la Sibiu are loc Summit-ul PPE, care este prezidat de președintele Joseph Daul. La el participă și președintele Klaus Iohannis, scrie Radio Europa Liberă. 

Surse din UDMR au declarat pentru Europa Liberă că există în continuare o bună relație cu foștii membri PDL, dar sunt probleme majore cu președintele PNL, Ludovic Orban, și cu Rareș Bogdan, primul pe lista pentru europarlamentare. Acesta a fost și motivul pentru care la ultima negociere, cea privind numirea judecătorilor CCR, discuțiile au fost unele scurte și fără un rezultat concret.

Vizat de criticile UDMR este în primul rând Rareș Bogdan, cel care deschide lista PNL pentru europarlamentare.

„Rareș Bogdan caracterizează foarte bine atitudinea PNL în general. Atitudinea PNL în foarte multe lucruri face foarte greu previzibilă o colaborare. Problema este că Rareș Bogdan conduce lista candidaților la alegerile europarlamentare ale PNL, aceasta este o problemă”, a afirmat Korodi pentru Europa Liberă.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close