Antena 3 Politică Dragnea a fost întrebat cum explică faptul că un cămin de bătrâni nu mai are bani de salarii. Iată reacția lui

Dragnea a fost întrebat cum explică faptul că un cămin de bătrâni nu mai are bani de salarii. Iată reacția lui

de S.T.    |    25 Oct 2017   •   14:56
Dragnea a fost întrebat cum explică faptul că un cămin de bătrâni nu mai are bani de salarii. Iată reacția lui
Sursa foto: Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, miercuri, că primăriile sunt autonome şi hotărăsc atât banii alocaţi pentru salarii, cât şi pentru dezvoltare, după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă s-a făcut o analiză de impact pe Legea salarizării şi despre faptul că mai multe primării nu mai au bani pentru salarii.

„Nu am auzit de asta. Orice primărie este autonomă, are libertatea prin hotărârile Consiliului local să aprobe atât statul de funcţii, organigrama, cât şi bugetul. Ei hotărăsc câţi bani alocă pentru salarii şi câţi bani alocă pentru dezvoltare. Au această autonomie pe care au cerut-o, şi în mod corect au cerut-o, pentru că este un principiu european, dar în acelaşi timp au şi responsabilitatea deciziilor pe care le iau”, a afirmat Liviu Dragnea la Carei.

Dragnea a fost întrebat şi cum explică faptul că un cămin de bătrâni din localitatea Talpa (judeţul Teleorman) nu mai are bani de salarii.

„Căminul de bătrâni din Talpa, Teleorman, v-a zis primarul asta ?”, a întrebat liderul PSD.

Ziariştii i-au spus că la această instituţie salariile nu au fost plătite de cinci luni, iar Dragnea a afirmat că nu mai ştie care e situaţia acolo, adăugând că Primăria din Talpa era obligată, de la un moment dat, să asigure fondurile pentru susţinerea căminului de bătrâni.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a participat miercuri, alături de premierul Mihai Tudose şi ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, la manifestările de la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român” din Carei, judeţul Satu Mare.

Sursă: Agerpres
×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close